Μία γυναίκα 88 ετών, που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, είναι το τελευταίο χρονικά θύμα του κοροναϊού στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 216.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, αλλά νοσηλευόταν από τις 6 Αυγούστου σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο ασθενούς από τον φονικό ιό σήμερα, αφού νωρίτερα έχασε τη ζωή της μια 81χρονη γυναίκα στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κόλλησε τον ιό στον γάμο του Αμπελώνα.

Συναγερμός σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες έχει σημάνει συναγερμός στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων -πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 34- κοροναϊού σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση εκεί είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική και γιαυτό σπεύδουν άμεσα τόσο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για επτά ηλικιωμένους, που βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, ωστόσο η κατάσταση πιθανότατα να είναι ακόμη πιο δύσκολη και οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακόμη και 34 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή 13 νέα κρούσματα κοροναϊού εντοπίστηκαν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, μόνο για τη Λάρισα, ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας) του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι.