Εικόνες απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι των Ψαχνών Ευβοίας, το πρωί της Κυριακής. Η θεομηνία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η περιοχή και η ορμητικότητα του νερού κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Χωρίς ρεύμα και νερό

Σπίτια κατεστραμμένα και περιουσίες καλυμμένες από λάσπη. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στα Ψαχνά Ευβοίας μετά το πέρασμα της θεομηνίας.

Με νερό από το πηγάδι και με δανεικό ρεύμα προσπαθούν οι κάτοικοι των Ψαχνών να καθαρίσουν τις περιουσίες τους από τις λάσπες. Η πλημμύρα είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στα δίκτυα παροχής νερού και ρεύματος της περιοχής.

«Τα νερά έμπαιναν από παντού. Ήταν τέτοια η δύναμη που δεν γινόταν τίποτα. Κινδυνεύσαμε», λέει εμφανώς συγκινημένος στην κάμερα του MEGA πλημμυροπαθής.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, που δεν υπάρχει περίπτωση να σώσουμε τίποτα. Είναι όλα κατεστραμμένα», λέει ένας άλλος.

Οι λάσπες έχουν καλύψει τα πάντα. Δρόμοι, σπίτια, επιχειρήσεις βρίσκονται κάτω τις λάσπες, με τους κατοίκους να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν με τα μέσα που διαθέτουν.

Η στάθμη στην οποία έφτασε το νερό έχει αποτυπωθεί στους τοίχους των σπιτιών αλλά και στις πόρτες των αυτοκινήτων που κατάφεραν να γλιτώσουν από το μένος του χειμάρρου.

Το νερό σάρωσε τα πάντα

Η ορμητικότητα του νερού ήταν τέτοια, που οικιακές συσκευές βρέθηκαν χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια. Ο χείμαρρος παρέσυρε τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας πίσω του εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Το οδοιπορικό του MEGA στην περιοχή φανερώνει τις εικόνες αλλά και το μέγεθος της καταστροφής.

«Σοκαριστήκαμε, δεν το περιμέναμε», λέει η Κατερίνα Λεοντή, η οποία έσπευσε στην περιοχή να βοηθήσει τη μητέρα της που ζει μόνη της και σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Το σπίτι έχει καταστραφεί, με τα έπιπλα, τα ρούχα και τις οικιακές συσκευές να επιπλέουν όλα μαζί στις λάσπες.