Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βηρυτό, καταστρέφοντας τη μισή πόλη.

Με δάκρυα στα μάτια ο κυβερνήτης της Βηρυτού, Μαρουάν Αμπούντ, χαρακτήρισε τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι ως «εθνική καταστροφή» παρόμοια με τους βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

«Αυτό που συνέβη είναι παρόμοιο με αυτό που έγινε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Είναι εθνική καταστροφή για τον Λίβανο. Δεν ξέρουμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε αυτό», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της χώρας Μισέλ Αούν υποσχέθηκε ενδελεχή έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι της αιματηρής έκρηξης που συντάραξε τον Λίβανο ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνησή του απευθύνει έκκληση για παροχή διεθνούς βοήθειας προκειμένου να αντεπεξέλθει στην τραγωδία που σημειώθηκε.

Έως 300.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν μείνει χωρίς στέγη στη Βηρυτό μετά τις εκρήξεις που εξαϋλωσαν το λιμάνι και κατέστρεψαν το 50% της πόλης , δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Μαρουάν Αμπούντ, εκτιμώντας πως το κόστος των ζημιών θα ξεπεράσει τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια.