«Προετοιμάζουμε το εργοστάσιό μας στο Μόναχο για το μέλλον. Μετά το πέρας των εργασιών ανακαίνισης, θα μπορούμε να κατασκευάζουμε μοντέλα με κινητήρες diesel, βενζίνης και υβριδικούς και την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4, όλα στην ίδια γραμμή παραγωγής. Αυτό θα μας επιτρέπει να απαντάμε με ευελιξία στη ζήτηση των πελατών», δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου Robert Engelhorn.

Η ηλεκτροκίνηση, λοιπόν, είναι η αιτία που το εργοστάσιο θα κλείσει για λίγες εβδομάδες, ώτε να γίνει η προετοιμασία για την παραγωγή της πλήρως ηλεκτρικής BMW i4.

Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο, στο Μόναχο θα διακόψει την παραγωγή οχημάτων για έξι εβδομάδες φέτος το καλοκαίρι. Κανένα αυτοκίνητο δεν θα κατασκευάζεται από τη λήξη της τελευταίας βάρδιας της 23η Ιουλίου μέχρι το ξεκίνημα της πρώτης βάρδιας στις 7 Σεπτεμβρίου.

Το νέο μοντέλο αποτελεί ένα ακόμη τετράτροχο ηλεκτρικό όχημα, που θα ενισχύσει την ηλεκτρική «καταιγίδα» που ήδη έχει ξεκινήσει η  BMW. Όπως αναφέρουν, η i4 θα απαιτεί το 90% των υφιστάμενων συστημάτων παραγωγής που χρησιμοποιούνταν στο τμήμα αμαξωμάτων, όλα για τη μελλοντική παραγωγή της BMW i4.