Την ανάγκη συντονισμού με τις χώρες των οποίων τα πλοία ή τα αεροπλάνα προσεγγίζουν τα χωρικά ύδατα ή τον εναέριο χώρο της χώρας της Λιβύης, αντίστοιχα, επεσήμανε ο  εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού στη Λιβύη (LNA), στρατηγός Ahmed Al-Mismari.

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του Χαφτάρ, υπογράμμισε ότι «μετά τις ανακοινώσεις της Γενικής Διοίκησης των Αραβικών Ένοπλων Δυνάμεων στη Λιβύη, η ηγεσία εφιστά την προσοχή των χωρών των οποίων τα πλοία ή τα αεροπλάνα πλησιάζουν τα περιφερειακά ύδατα ή τον εναέριο χώρο της Λιβύης στην ανάγκη συντονισμού εκ των προτέρων για να αποφευχθεί σύγκρουση μαζί τους».

Σημειώνεται, όπως ανέφερε και το onalert, ότι την περασμένη Πέμπτη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε πως θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, για  το ζήτημα της Λιβύης και την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στη βορειοαφρικανική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Διευθυντή του Τμήματος Μέσων Ενημέρωσης και Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Alexei Zaitsev, έκανε λόγο για «μια νέα συνάντηση Τούρκων και Ρώσων διπλωμάτων για τη Λιβύη θα πραγματοποιηθεί στο εγγύς μέλλον στη Μόσχα, και μεταξύ των πιο σημαντικών θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης της εκεχειρίας».

Υπενθυμίζεται, ότι Ρωσία και Τουρκία, στηρίζουν διαφορετικές πλευρές του λιβυκού εμφυλίου, με την Μόσχα να είναι αρωγός του Χαφτάρ που κατέχει την Ανατολική Λιβύη, και την Άγκυρα, να στηρίζει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας υπό τον Σάρατζ, που βρίσκεται στα δυτικά.