Σε βάρος τριών ατόμων συνολικά, εκ των οποίων ένα κατοικεί στη Βρετανία, απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες στις ΗΠΑ για τη μεγάλη πειρατεία στα μέσα Ιουλίου σε λογαριασμούς διασημοτήτων στο Twitter, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ο Μέισον Σέπαρντ, γνωστός και ως ‘Chaewon’, 19 ετών, που κατοικεί στη Βρετανία, κατηγορείται για συνωμοσία για να διαπράξει ηλεκτρονική απάτη, συνωμοσία για να διαπράξει ξέπλυμα χρήματος και διεθνή πρόσβαση σε ένα προστατευμένο υπολογιστή» διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Ο Νίμα Φατζέλι, γνωστός και ως «Rolex», 22 ετών από το Ορλάντο, στη Φλόριντα, είναι ύποπτος ότι βοήθησε και ενθάρρυνε τη διεθνή πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας ανήλικος η ταυτότητα του οποίου είχε αποκαλυφθεί νωρίτερα προτού η αμερικανική δικαιοσύνη αποφασίσει να μην ανακοινώσει το όνομά του, θεωρείται ο εγκέφαλος της επιχείρησης. Ωστόσο, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην κομητεία Χίλσμπορο στην Τάμπα είχε ανακοινώσει ότι είχε συλλάβει τον 17χρονο Γκράχαμ Κλαρκ.

«Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη στους κόλπους της κοινότητας των εγκληματιών χάκερ, σύμφωνα με την οποία επιθέσεις όπως η πειρατεία στο Twitter μπορούν να διαπράττονται ανώνυμα και χωρίς συνέπεια» δήλωσε ο Αμερικανός εισαγγελέας Ντέιβιντ ‘Αντερσον στην Τάμπα, στη Φλόριντα.

«Θέλω να πω στους εν δυνάμει παραβάτες, παραβιάστε τον νόμο και εμείς θα σας βρούμε» τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ