Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση εδώ και πολλούς μήνες έκανε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έκλεισε τα 99.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921, γνωστός ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας, αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας. Η σπάνια δημόσια εμφάνισή του έγινε στο κάστρο Ουίνδσορ.

Κατά τη διάρκεια της μόλις τριών λεπτών τελετής, ο Δούκας του Εδιμβούργου δέχθηκε τις ευχαριστίες για τα 67 χρόνια υποστήριξής του στο τάγμα The Rifles και φάνηκε να είναι σε πολύ καλή διάθεση, χαμογελώντας και χαιρετώντας.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος υποβλήθηκε σε εγχείρηση αντικατάστασης ισχίου το 2018, βγήκε από το κάστρο Ουίνδσορ για τη σύντομη τελετή, και ενώ αρχικά φάνηκε να διστάζει, τελικά κατέβηκε χωρίς βοήθεια τα τέσσερα μαρμάρινα σκαλοπάτια, κάνοντας προσεκτικά κάθε βήμα προτού συνομιλήσει με όσους έδωσαν το παρών στην τελετή.

Ακολούθως, με το ένα χέρι πίσω από την πλάτη του, μίλησε με καθέναν από αυτούς, προτού επιστρέψει στο εσωτερικό του παλατιού. Και να σημειωθεί πως μιλώντας μετά την τελετή, ο στρατηγός Κόμπινγκερ Σάιμς, δήλωσε το εξής: «Είμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε τον πρίγκιπα Φίλιππο για αρχηγό.

Η ικανότητά του να συνδέεται άμεσα με τους τυφεκιοφόρους, είτε νέους είτε ανώτερους, το να καταφέρνει να βγάζει πάντα τον καλύτερο εαυτό τους και να σε κάνει να νιώθεις σαν να είσαι το μόνο άτομο μέσα στο χώρο, είναι καταπληκτική. Ήμασταν πολύ τυχεροί που τον είχαμε αρχηγό για 67 χρόνια».