Το 75% μπορεί να αγγίξει φέτος η πτώση στον τουρισμό εν μέσω κρίσης κοροναϊού, εκτίμησε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι η χώρα από την οποία έχουμε τις περισσότερες αφίξεις είναι η Γερμανία, ενώ ακολουθούν η Βρετανία και η Γαλλία.

Ποιοι προορισμοί προτιμώνται

Παράλληλα, αποκάλυψε ποιοι προορισμοί προτιμώνται από τους τουρίστες εν μέσω πανδημίας.

Όπως είπε, κερδισμένοι είναι οι προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, όπως η Πελοπόννησος, καθώς και τα μικρά νησιά στα οποία δεν υπάρχει συνωστισμός.

Τα φαινόμενα συνωστισμού

Αναφερθείς στα φαινόμενα συνωστισμού και στο γάμο στη Θεσσαλονίκη που φαίνεται να αποτέλεσε εστία μετάδοσης κοροναϊού, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι είναι απαραίτητη η προσωπική ευθύνη και κάλεσε να τηρούμε τους κανόνες αυτοπροστασίας και υγιεινής.

Τουρισμός για όλους: Σήμερα τα τελικά αποτελέσματα

Στο μεταξύ, σήμερα βγαίνουν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» στο tourism4all.gov.gr, σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η τελική κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» έγινε μετά και τις ενστάσεις και τώρα βγαίνουν τα τελικά αποτελέσματα.

Οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher:

  • Επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.
  • Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.
  • Η διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση.
  • Αν ο δικαιούχος αποχωρήσει νωρίτερα από τις 4 διανυκτερεύσεις, το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο, ακυρώνεται το e-voucher σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Δημόσια Πρόσκληση.
  • Τυχόν προκαταβολή που μπορεί να ζητηθεί από τον πάροχο αφαιρείται κατά την αναχώρηση από το ποσό της ίδιας συμμετοχής.
  • Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και δικαιούχου και το υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται.