Eρχεται το ηλεκτρικό φορτηγό – ποδήλατο!

Οι διανομές των προϊόντων στο μέλλον ίσως να μην γίνονται με τα ογκώδη, πετρελαιοκίνητα φορτηγά που χωράνε να περάσουν ίσα – ίσα από τα στενά. Οι κατασκευαστές λανσάρουν συνεχώς φορτηγά , φιλικά στο περιβάλλον, με ηλεκτρικούς κινητήρες και πιο έξυπνα αμαξώματα, που θα τα κάνουν ακόμη πιο ευέλικτα στις αστικές διανομές.

Πάντως, μια εταιρεία, η  Electric Assisted Vehicles Limited, ταράξει αρκετά τα νερά των αστικών μεταφορών, παρουσιάζοντας ένα φορτηγό – ποδήλατο! Μάλιστα, η εταιρεία για την ταχεία κατασκευή του επηρεάστηκε σημαντικά από την περίοδο της πανδημίας, όπου οι διανομές – παραγγελίες με ντελίβερι – σούπερ μάρκερ , εξαιτίας της απαγόρευσης των μετακινήσεων,  έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το EAV 2Cubed eCargo είναι πρωτίστως ένα ευέλικτο φορτηγάκι, με εργονομικό χώρο φόρτωσης που προορίζεται στην μεταφορά προϊόντων μέσα στην πόλη. Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα έως 2 κυβικά μέτρα. Μάλιστα ,ο χώρος αυτός δείχνει να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των διανομών μέσα στην πόλη, κάτι που μαρτυρά και μια πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι, μόλις το 25% του χώρου φόρτωσης των βαν χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο από τις εταιρείες διανομής προϊόντων σε αστικό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο βαν διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, οπότε, εκτός από ευέλικτο είναι και φιλικό στο περιβάλλον, ενώ, η ισχύς του έχει έναν ακόμη βοηθό: τα πόδια του οδηγού, που θα κάνουν πετάλι, δίνοντας λίγο παραπάνω γκάζι στα δρομολόγια και υποβοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον ηλεκτροκινητήρα.