Μια ακόμα στιγμή έντασης έζησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο το πρωί της Τετάρτης, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Μάρκου απευθύνθηκε με απρεπείς εκφράσεις και χειρονομίες κατά συναδέλφων του από το Κίνημα Αλλαγής, θέλοντας να επικρίνει τη στάση τους στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν πάρει το λόγο ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, φέρεται να είπε σε συνάδελφό του πως θα περίμενε να ακούσει τον Κεγκέρογλου «αλλά τα είπε ο Πλεύρης», σχολιάζοντας έτσι την ταύτιση των απόψεων της Χαριλάου Τρικούπη με την κυβερνητική πλειοψηφία.

Χυδαίες εκφράσεις και χειρονομίες

Σύμφωνα με βουλευτές που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, στον κ. Μάρκου απάντησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Μιλάς εσύ που είσαι χωμένος στη διαπλοκή; Έχω πολλά ράμματα για τη γούνα σου», με τον Κωνσταντίνο Μάρκου να του απαντά: «Τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ@@@ σας ανοικτή… να!» κάνοντας και μια χυδαία χειρονομία.

Αμέσως η ένταση επεκτάθηκε σε όλη την αίθουσα, με τον γ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιο Μπούρα να του ζητά να αποχωρήσει.

«Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε από την αίθουσα. Βγείτε από την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, Ντροπή Ντροπή» ήταν η απάντηση του κ. Μπούρα, ο οποίος διέκοψε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση έως ότου αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηρεμήσουν τα πνεύματα.