!

Τα μοντέλα φυσικού αερίου υπόσχονται εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου με αρκετά μοντέλα να απαιτούν από την τσέπη του οδηγού περίπου 3 ευρώ ανά 100 χλμ.

Σήμερα, ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν μοντέλα  με τη δυνατότητα να καίνε βενζίνης και εναλλακτικά φυσικό αέριο.

Τα οφέλη στην τσέπη του οδηγού είναι αρκετά. Τα μοντέλα φυσικού αερίου υπόσχονται μεγάλη οικονομία, που αγγίζει ακόμη και το 50% – σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης.

Στην χώρα μας προσφέρονται δεκάδες εκδόσεις φυσικού αερίου, με εργοστασιακό σύστημα πεπιεσμένου αερίου, που αποτελεί και την πιο ενδεδειγμένη λύση.

Πιο συγκεκριμένα 1 κιλό φυσικό αέριο κίνησης είναι ενεργειακά ισοδύναμο με 1,5 λίτρα Βενζίνη, 1,3 λίτρα πετρέλαιο και 2 λίτρα υγραέριο. Στα ατού του σημειώστε ότι το φυσικό αέριο (CNG) στα ΙΧ (που μετριέται σε κιλά και όχι σε λίτρα), η τιμή του παραμένει ιδιαίτερα οικονομική. Συγκεκριμένα, η τιμή του κιλού είναι σήμερα στα 0,84 ευρώ, τη στιγμή που μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης (94 οκτάνια) είναι στα 1,40 ευρώ και του ντίζελ στα 1,30 ευρώ.

Μοντέλα φυσικού αερίου

Σήμερα, οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν μοντέλα φυσικού αερίου, με εργοστασιακή εγκατάσταση. Μεταξύ αυτών η Audi, η SEAT, η VW κ.α.