Συναγερμός έχει σημάνει στη Βόρεια Εύβοια, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε σε Σέρβους τουρίστες στη βόρεια Εύβοια διαπιστώθηκε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τη δειγματοληψία που έκαναν στο Πευκί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, 7 από τα 45 δείγματα, βρέθηκαν θετικά στον κοροναϊό. Έτσι, όπως αναφέρει το lamiareport μαζί με τη 38χρονη που ανιχνεύθηκε στον Προμαχώνα, 8 Σέρβοι τουρίστες είναι θετικοί στον ιό αν και τελείως ασυμπτωματικοί.

Από την Πολιτική Προστασία και τον υπεύθυνο Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, αναμένεται η απόφαση για τη διαχείριση των περιστατικών, τα όποια λογικά θα πρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους, μαζί με το σύνολο των Σέρβων τουριστών από την Αιδηψό.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά για τους Σέρβους επισκέπτες και χρειάζεται συνεννόηση σε διπλωματικό επίπεδο.

Ομοίως αναμένονται ενέργειες και για τη συνέχιση της ιχνηλάτησης στο Πευκί και την ευρύτερη περιοχή που διέμεναν και κινήθηκαν οι Σέρβοι τουρίστες.