Οι είκοσι πιο πλούσιες χώρες του κόσμου (G20) ξεκινούν νέα πρωτοβουλία για να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Επίσης γίνεται έκκληση σε όλες τις χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλάνθρωπους και τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσουν για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Αλ Τζαντάν, η οποία ασκεί την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της G20, δήλωσε ότι οι χώρες αναζητούν τρόπους για την κάλυψη χρηματοδοτικού κενού που υπολογίζεται σε 8 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του COVID-19.

Πτωτικά το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία

Το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία διαμορφώθηκε σε ιστορικό χαμηλό καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo διαμορφώθηκε στις 74,3 μονάδες τον Απρίλιο από τις 85,9 μονάδες τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στις 80 μονάδες. Οι γερμανικές επιχειρήσεις ποτέ δεν ήταν τόσο απαισιόδοξες για τους επόμενους μήνες, ανέφερε ο πρόεδρος του ινστιτούτου, Clemens Faust.

Μεγάλες ζημιές για την Εni το πρώτο τρίμηνο

Ζημιές εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η ιταλική εταιρεία ενέργειας Eni. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε ζημιές 2,93 δισ. ευρώ έναντι κερδών 1,10 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδα στο τρίμηνο μειώθηκαν σε €14,09 δισ. από €18,80 δισ. πριν ένα χρόνο, ενώ η παραγωγή στο Α’ τρίμηνο διαμορφώθηκε σε 1,77 εκατ. βαρέλια σε ημερήσια βάση, σε σχέση με 1,84 εκατ. πριν έναν χρόνο.

Βουτιά των λιανικών πωλήσεων στη Βρετανία

Τη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία τους κατέγραψαν τον Μάρτιο οι πωλήσεις λιανικής στη Βρετανία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι συνολικοί όγκοι πωλήσεων υποχώρησαν κατά 5,1% τον Μάρτιο από τον Φεβρουάριο παρά την αύξηση των αγορών τροφίμων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 1996.