Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ανταγωνίζεται τον εαυτό του. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης επανέρχεται και γίνεται ο βασιλιάς του drive-in, με τις δύο τεράστιες επιτυχίες οι οποίες έδωσαν νέο περιεχόμενο στην έννοια του μπλοκμπάστερ.

Το «Τζουράσικ Παρκ» (1993 ) και τα «Σαγόνια του καρχαρία» (1975) κάνουν δεύτερη καριέρα και σκαρφαλώνουν ξανά στην κορυφή του box office. Σύμφωνα με το «Hollywood Reporter», οι εισπράξεις των δύο ταινιών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι εικόνες από το παλαιοντολογικό πάρκο απέσπασαν 517.000 δολάρια από εισιτήρια που κόπηκαν σε 230 χώρους προβολής, ενώ τα «Σαγόνια του καρχαρία» (φωτογραφία) βρίσκονται μια ανάσα πίσω, με 516.000 δολάρια σε 187 χώρους.

Στον νέο κατάλογο του top 10 που έχει διαμορφωθεί υπάρχουν – πάλι σε παραγωγή ή σκηνοθεσία του Σπίλμπεργκ – τα «Επιστροφή στο μέλλον», «Ε.Τ. ο Εξωγήινος», «Γκούνις». Να σημειωθεί ότι τον προσεχή Δεκέμβριο – και αν οι νέες συνθήκες δεν αλλάξουν τα σχέδια – θα προβληθεί η νέα ταινία του σκηνοθέτη, το ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ «West Side Story».