Αυτό είναι το παλαιότερο VW Beetle που κυκλοφορεί στους δρόμους. Το σκαθάρι, που αποτέλεσε ένα μοντέλο παραγγελία του Χίτλερ στον Πόρσε, έχει την δική του ιστορία, η οποία πρόσφατα «έκλεισε» τον κύκλο της, συμπληρώνοντας 80 χρόνια στους δρόμους.

Στο βίντεο αποτυπώνεται ο ιδιοκτήτης ενός VW Βeetle παραγωγής του 1941! Και φυσικά, είναι το παλαιότερο μοντέλο που κυκλοφορεί στους δρόμους, παγκοσμίως!

Το θρυλικό σκαθάρι είπε το τελευταίο αντίο του αντίο, πριν από ένα χρόνο, στο εργοστάσιο παραγωγής του Beetle στο Μεξικό. Αν και πολλοί ήταν αυτοί που διατηρούσαν τις ελπίδες, πως το σκαθάρι θα παρέμενε στην γραμμή παραγωγής, τελικώς, το σενάριο ύπαρξης ενός ηλεκτρικού Beetle ναυάγησε.

Έτσι, ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα έκλεισε τη δική του ιστορία με τα νούμερα να είναι άκρως εντυπωσιακά.  Το μοντέλο που αποτέλεσε παραγγελία του Χίτλερ στον Φέρντιναντ Πόρσε στα τέλη της δεκαετίας του 30 (του ζήτησε να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο για τον λαό) κατάφερε μέσα στα 81 χρόνια της ζωής του, να πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Μάλιστα, οι πρώτες δοκιμές των πρωτότυπων VW Beetle πραγματοποιήθηκαν στις Άλπεις τον Σεπτέμβριο του 1936.

Λίγους μήνες μετά ο «σκαραβαίος» βγήκε στους δρόμους, όπως ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος πάγωσε την παραγωγή του – όπως και όλη την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Το VW Beetle , επανήλθε στα τέλη της δεκαετίας του 40 και κατάφερε πολύ γρήγορα να αναρριχηθεί και να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων τόσο στη Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπη – μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.