Κοντά στην απόφαση να μιλήσει φέρεται να είναι η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η 35χρονη είναι πλέον πιο ήρεμη, έχει ξεπεράσει το αρχικό σοκ της σύλληψης, και φαίνεται πιο συνεργάσιμη σε σχέση με τις πρώτες ημέρες.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει τίποτα για την επίθεση, ούτε έχει παραδεχτεί τις πράξεις της, ενώ παρακολουθείται στενά από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο των φυλακών.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η 35χρονη είναι έτοιμη να απολογηθεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει το πότε.

Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η 35χρονη θα μεταφερθεί στις φυλακές Θηβών μέχρι την απολογία της, όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά για λειτουργικούς λόγους.

Τα λάθη της 35χρονης που οδήγησαν στη σύλληψή της

Οι άγνωστες αλήθειες για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα καθηλώνουν. Ένα μήνα μετά, φωτίζονται νέα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης και δείχνουν τον τρόπο που οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση. Το τέλειο άλλοθι που γκρεμίστηκε τυχαία, ο ύπνος ενός ταξιτζή που προκάλεσε πανικό στην 35χρονη, μαζί με ένα email που φέρεται να έστειλε στον εργοδότη της, ήταν καθοριστικά για να λάμψει η αλήθεια και να οδηγήσουν τα βήματα των Αρχών.

Τρίτη 19 Μαΐου. Μια μέρα πριν την επίθεση. Η Ιωάννα αποφεύγει την επίθεση, επειδή ένα λεωφορείο και ένας εργάτης, έκοψαν το δρόμο στην 35χρονη. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η κατηγορούμενη πηγαίνει στο ταξί. Ένα ταξί όμως που δεν ήταν αυτό που περίμενε αρχικά.

Όπως αποκαλύπτεται από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη το προηγούμενο βράδυ είχε συνεννοηθεί με έναν οδηγό ταξί, να την περιμένει στο ίδιο σημείο. Στόχος της ήταν αμέσως μετά την επίθεση, το αργότερο μέχρι τις 10.00 το πρωί, να την πάει στο Μετς και από εκεί με τα πόδια να πάει στο γραφείο της για να χτυπήσει κάρτα. Αυτό θα της εξασφάλισε το τέλειο άλλοθι. Ο ταξιτζής όμως κοιμήθηκε και η δράστης στις 09.15 εκείνο το πρωινό κατάλαβε ότι την είχε «κρεμάσει». Τηλεφώνησε στην εταιρεία ραδιοταξί για να ζητήσει εξηγήσεις και τότε πληροφορήθηκε ότι στο ραντεβού θα πάει μια γυναίκα οδηγός.

Η γυναίκα οδηγός έχει φτάσει στο σημείο, όμως τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια τροπή που δεν περίμενε η δράστης. Ο στόχος της ξεφεύγει και συγχυσμένη προσπαθεί να χτίσει το επόμενο άλλοθι. Τα λάθη είναι αναπόφευκτα.

Στέλνει email στον προϊστάμενό της ζητώντας άδεια για την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να γκρεμίσει το άλλοθι που πάσχιζε να κατασκευάσει φτάνοντας νωρίς στο γραφείο της, αλλά να αφήσει στοιχεία στην έρευνα των Αρχών για να φτάσουν σε εκείνη. Η άδεια που πήρε τη μέρα της επίθεσης, στις 20 Μαΐου, ήταν καθοριστική στην έρευνα των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών δεν είχαν στο κάδρο των υπόπτων την 35χρονη ακόμη και 15 ημέρες μετά την επίθεση. Όταν εντόπισαν το ταξί το οποίο χρησιμοποίησε για τη διαφυγή της και ζήτησαν από τον ΟΤΕ όλα τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα, διαπιστώθηκε ότι εκτός από το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε από τον θάλαμο της Ακαδημίας, υπήρχαν άλλα δύο από τον θάλαμο της λεωφόρου Συγγρού.

Αυτά αφορούσαν στην κλήση που έκανε για να διαμαρτυρηθεί για τον άφαντο οδηγό, που είχε κοιμηθεί κι έξι λεπτά νωρίτερα στο τηλέφωνο ενός υπηκόου Μπαγκλαντές, για να της βάψει το σπίτι. Οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με τον υπάλληλο που βοήθησε και εκείνος να καταρρεύσει το σατανικό ντόμινο.