Τη ζωή του έχασε ένας Έλληνας ομογενής στο Κουινς της Νέας Υόρκης, έπειτα από χτυπήματα που δέχτηκε με taser από αστυνομικούς.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι ο Γιώργος Ζαπάντης ήταν άοπλος όταν τελικά ακινητοποιήθηκε.

«Υπήρχαν στιγμές που ο Τζορτζ είπε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, όταν τραβούσαν το πουκάμισό του», είπε μία μάρτυρας και πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί του έλεγαν «κανείς δεν σε πνίγει…».

Η μητέρα του 29χρονου, Αθανασία Ζαπάντη δήλωσε ότι η οικογένεια αναμένει τα αποτελέσματα μίας ανεξάρτητης αυτοψίας σχετικά με την αιτία θανάτου του γιου Τζορτζ. Ωστόσο, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η αστυνομία δεν κάλεσε έναν κοινωνικό λειτουργό για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Ζητά απαντήσεις η οικογένεια του 30χρονου ομογενή

Η οικογένεια του Γιώργου Ζαπάντη ζητά τώρα απαντήσεις για τις συνθήκες με τις οποίες έφυγε από τη ζωή το παιδί τους, ενώ ο δικηγόρος τους, Γιώργος Βομβολάκης, επισημαίνει στη New York Post ότι θεωρεί ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πολύ μεγάλη τάση με αποτέλεσμα το χτύπημα να είναι μοιραίο.

«Αν και οι έρευνες είναι ακόμη στα αρχικά στάδια, ενδεχομένως να έχουμε ένα άλλο περιστατικό αστυνομικής βίας.

Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής βίας;

Οι αστυνομικοί «χτύπησαν» επανειλημμένως τον κ. Ζαπαντή με έναν taser, το οποίο τελικά προκάλεσε το θάνατό του», δήλωσε ο Βομβολάκης το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας ομογενής  φαίνεται να είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα να είναι πιθανό το ενδεχόμενο να πανικοβλήθηκε και να προέβαλε αντίσταση κατά την διάρκεια της σύλληψης του.

Ωστόσο ο 30χρονος ήταν άοπλος την ώρα της σύλληψης του σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως το συμβάν έχει καταγράψει κάμερα.

«Τη στιγμή που τον χτύπησαν με το taser, τον είχαν υπό έλεγχο ενώ μάλιστα είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του», είπε ο δικηγόρος του επισημαίνοντας πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε σπαθί στα χέρια του.