Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού ο οποίος πέρασε το πρώτο βράδυ του στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο «μαϊμού» γιατρός, ο οποίος ευθύνεται για τρεις θανάτους και αρκετές εξαπατήσεις, παρουσιαζόταν στον κόσμο ως πράκτορας της CIA, πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ειδικός γιατρός κορυφαίου ελβετικού κέντρου και… πολλά ακόμα.

Οι έρευνες με τη δράση του 47χρονου που επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός συνεχίζονται.

Η Ασφάλεια Αττικής έχει στα χέρια της καταγγελία και ερευνά ακόμη το ενδεχόμενο ένας τέταρτος άνθρωπος να έχασε τη ζωή του εξαιτίας των «θεραπειών» του γιατρού – «μαϊμού». Σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό πρόσωπο ηλικιωμένου που έχει φύγει από τη ζωή κατήγγειλε ότι αυτό συνέβη αφού ο άτυχος άνδρας είχε πάρει από τα δήθεν φάρμακα που έδινε ο ψευτογιατρός στους ανυποψίαστους ασθενείς.

Ο κομπογιαννίτης γιατρός ισχυρίστηκε ότι είναι «εμπειρικός βοτανολόγος» και ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τους ασθενείς του. Μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη από τους ασθενείς και τους συγγενείς τους.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι καταγγελίες για εξαπάτηση από τον ψευτογιατρό, πέρα από τις 45 επίσημες καταγγελίες.

Αρνείται τις κατηγορίες

Παρ’ όλα αυτά, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Το μόνο που παραδέχθηκε ήταν η αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και όχι τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Φέρεται  αποφασισμένος να υποβάλλει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για τα ναρκωτικά καθώς ισχυρίζεται πως η ποσότητα των ναρκωτικών που βρισκόταν στα θεραπευτικά έλαια του δεν κατατάσσεται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Μετά την προφυλάκιση του 47χρονου, η ανακριτική έρευνα για την απίστευτη αυτή ιστορία θα συνεχιστεί και προς άλλες κατευθύνσεις με στόχο να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα τρίτα πρόσωπα στην όλη υπόθεση.

Τα στοιχεία του κατηγορούμενου δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να αναγνωριστεί και από άλλους ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως έπεσαν επίσης θύματα απάτης.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του «διακεκριμένου ογκολόγου», προκύπτει πως ο 47χρονος -που κρίθηκε ομόφωνα προσωρινά κρατούμενος- υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων.