Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή  ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης.

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα του ψευτογιατρού ενδέχεται να ξεπεράσουν τα εκατό.

Το σκεύασμα που χορηγούσε

Με μαύρο καπέλο, και αλεξίσφαιρο γιλέκο είχε οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο ψευτογιατρός, ενώ εμφανίστηκε κυνικός και χυδαία προκλητικός λέγοντας στους αστυνομικούς:«πώς κάνετε έτσι για μια αντιποίηση αρχής».

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 11 ο ψευτογιατρός προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Το MEGA έχει εξασφαλίσει τη φωτογραφία σκευάσματος που χορηγούσε στους «ασθενείς» του ο ψευτογιατρός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εν λόγω σκεύασμα το είχε δώσει σε γιατρό για δερματική πάθηση.

Σημειώνεται ότι δύο ακόμη γιατροί είναι συγκατηγορούμενοί του, ενώ εξαπάτησε και διευθυντή κεντρικής κλινικής στην Αθήνα, ο οποίος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Το προφίλ του

Το προφίλ του ψευτογιατρού, σκιαγραφεί ο Νικόλαος Γκούβας, ψυχίατρος και πρόεδρος πληροφορικής και καινοτόμων τεχνολογιών της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Είναι ένας «ευφυέστατος απατεώνας», αναφέρει ο κ. Γκούβας προσθέτοντας ότι «εάν η ευφυΐα του είχε θετικό πρόσημο θα μπορούσε να κάνει εξαιρετικά πράγματα. Στην περίπτωση όμως που είχε δομημένη καλοσύνη μέσα του. Εδώ πρόκειται για μια προσωπικότητα εντελώς ανήθικη, χωρίς κανένα όριο».

Μιλώντας στο eleftherostypos.gr, ο ψυχίατρος σημειώνει ότι το προφίλ του ψευτογιατρού δείχνει σαφή στοιχεία ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, όμοιας με αυτή των κατά συρροή δολοφόνων.

«Στάθηκε ικανός να πει ότι είναι τα πάντα. Επισης, τα στοιχεία ψυχοπαθητικής προσωπικότητας είναι εμφανή από τις πράξεις του και την επαναληψιμότητα των πράξεών του. Δε γέμισε ενοχές και συνέχισε να εξαπατά», προσθέτει ο ψυχίατρος, εξηγώντας, πάντως, ότι για να έχει άποψη ένας γιατρός ψυχικής υγείας για κάποιον, πρέπει να τον έχει συναντήσει από κοντά.