Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 47χρονος ψευτογιατρός, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά. Την ίδια ώρα, ερευνάται υπόθεση τέταρτου θύματος, το οποίο κατέληξε, εξαιτίας του 47χρονου.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλο, το 2016 ο 47χρονος, είχε οδηγηθεί και πάλι στη δικαιοσύνη για προηγουμένη απατή που είχε κάνει την περίοδο 2004 – 2008, αποσπώντας τεράστια χρηματικά ποσά από γνωστό επιχειρηματία.

Η δικαστική έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη, κάτι που δεν εμπόδισε τον 47χρονο από το να συνεχίσει την εγκληματική του δράση.

Νέες καταγγελίες

Στο μεταξύ, 30 νέες καταγγελίες έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από θύματα του 47χρονου, τα οποία μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του έσπευσαν στην αστυνομία να δηλώσουν ότι έχουν εξαπατηθεί.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν και μια τέταρτη πιθανή υπόθεση θανάτου για την οποία ενδεχομένως να ευθύνεται ο 47χρονος.

Δεκάδες σπουδές αλλά μηδέν πτυχία

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία ο ψευτογιατρός ανέφερε πως έχει περάσει μια σειρά πανεπιστημίων και σχολών, τις οποίες όμως δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει.

Από το 2016 και μετά, ο 47χρονος δήλωνε γεωργός και συγγραφέας ανάλογων βιβλίων, τα οποία δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ την περίοδο 2010 – 2016 δήλωσε και μηδενικά εισοδήματα.