Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση του αδίστακτου απατεώνα που παρίστανε το γιατρό, απομυζώντας μεγάλα ποσά από τα θύματά του και προκαλώντας με τις «ιατρικές» συμβουλές του, το θάνατο τριών ανθρώπων.

Όπως είναι γνωστό, ο επικίνδυνος 47χρονος, ευθύνεται για τον θάνατο ενός ηλικιωμένου, και δύο παιδιών 14 και 16 ετών αντίστοιχα.

Ο απατεώνας κρατείται στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ο ίδιος δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες στους αστυνομικούς αλλά περιμένει να μιλήσει στην απολογία του τη Δευτέρα.

Η μητέρα της 16χρονης κοπέλας μίλησε αποκλειστικά στο «MEGA Mag» και την Κατερίνα Φάκα, εξηγώντας τόσο πώς δρούσε ο ψευδογιατρός, όσο και για την προσέγγιση αλλά και τα ραντεβού που είχαν μαζί του.

Σύμφωνα με την μητέρα της 16χρονης, η προσέγγιση έγινε στην οικογένεια του 14χρονου αγοριού, σε ένα μοναστήρι.

«Μαζί με την οικογένεια του άλλου παιδιού που ‘’έφυγε’’, αναζητούσαμε θεραπείες ιατρικής φύσεως, για τα παιδιά μας, είτε στην  Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Η επίσκεψη της οικογένειας του αγοριού στάθηκε η αφορμή να μάθουν για τον άνθρωπο αυτό. Ένας γέροντας είπε στην μητέρα του αγοριού ότι γνωρίζει έναν εξαιρετικό γιατρό με σπουδές στο Harvard. Το τηλέφωνο της το έδωσε μια δικηγόρος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, η πρώτη συνάντηση των δύο οικογενειών με τον 47χρονο ήταν σε γνωστή Κλινική, με τον ψευδογιατρό να παρουσιάζεται ως νευροχειρουργός και παιδοογκολόγος.

«Οι άλλες συναντήσεις μας έγιναν σε άλλα γνωστά διαγνωστικά κέντρα. Ισχυριζόταν ότι επειδή δούλευε σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, δεν μπορούσε να έχει δικό του ιατρείο. Όμως έλεγε ότι θέλει να βοηθάει τα ελληνόπουλα» υπογραμμίζει η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Η μητέρα του θύματος, εξηγεί, ότι ο 47χρονος είχε ταλέντο «στο να πείθει και να καλύπτει τις όποιες αμφιβολίες μας δημιουργούσαν όσα μας έλεγε».

Ακόμα, όπως αποκαλύπτει, ο «μαϊμού» γιατρός, «πραγματοποίησε ένεση στο παιδί μας, μπροστά σε γιατρό, σε διαγνωστικό κέντρο των Αθηνών», κάτι που δεικνύει την ύπαρξη κυκλώματος εξαπάτησης.

«Ποτέ δεν θα αφήναμε το παιδί μας ούτε στα χέρια βοτανολόγου ούτε εναλλακτικού γιατρού. Είναι η χειρότερη στιγμή ενός γονιού να ανασύρει όλα αυτά από τη μνήμη του. Αλλά το κάναμε για να δικαιώσουμε τη μνήμη παιδιών μας αλλά και για να μη βρεθούν άλλα παιδιά και γονείς στις θέσεις μας» κατέληξε η μητέρα της 16χρονης.