Να δώσει άμεσα νομοθετική και συνολική λύση για τους 140 εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στον e-ΕΦΚΑ με δικαστικές αποφάσεις καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την απόλυση 13 εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, στις 15 Ιουνίου κοινοποιήθηκαν απολύσεις σε 13 εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, που ήταν πρώην συμβασιούχοι, απασχολούμενοι με δικαστικές αποφάσεις στον τ. ΟΠΑΔ και στη συνέχεια στο τ. ΙΚΑ.

«Απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο πλέον e-ΕΦΚΑ»

«Με την απόφαση αυτή οι εργαζόμενοι βυθίζονται στην ανεργία μετά από 17 χρόνια εργασίας. Σήμερα στον e-ΕΦΚΑ εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις συνολικά περίπου 140 συνάδελφοι, που όλοι τους κινδυνεύουν με απόλυση.»

» Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι είναι απολύτως απαραίτητοι στον υποστελεχωμένο πλέον e-ΕΦΚΑ, καθώς εργάζονται σε οργανικές μονάδες για περισσότερο από 10 χρόνια, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία.»

» Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, ενώ στα λόγια έδειχνε θετική προς μια κατεύθυνση θετικής επίλυσης του θέματος, στην πράξη προχώρησε άμεσα στην απόλυση αυτών των 13 συναδέλφων, σε εφαρμογή σχετικής αρνητικής δικαστικής απόφασης, χωρίς να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση νομοθετικής επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος» σημειώνει η η Εκτελεστική Επιτροπή τηςΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην διατήρηση της εργασίας του είναι ιερό και πως σε κάθε περίπτωση 17 χρόνια υπηρεσίας και προσφοράς «καμιά διοίκηση και καμιά πολιτική ηγεσία δεν μπορεί να τα πετάξει στον δρόμο».