Συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης η μαραθώνια εξέταση της γυναίκας που προσήχθη για εμπλοκή στην υπόθεση της αρπαγής της 10χρονης Μαρκέλλας, την περασμένη Πέμπτη στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Η ίδια εντοπίστηκε το μεσημέρι στην Παραλία Κατερίνης και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου ανακρίνεται προκειμένου να λυθεί ο γρίφος της μυστηριώδους εξαφάνισης της ανήλικης και να διευκρινιστούν τα κίνητρα της φερόμενης πράξης της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η προσαχθείσα -που στις καταθέσεις μαρτύρων περιγράφεται ως κοκκινομάλλα- εντοπίστηκε «κουρεμένη γουλί», στοιχείο που αξιολογείται από αστυνομικούς ως προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών. Κατά τις ίδιες πηγές, στην κατοχή της βρέθηκαν μικροποσότητες ουσιών που εμπίπτουν στο νόμο περί ναρκωτικών και γι’ αυτό θα κινηθεί η διαδικασία της σύλληψής της για να μεταχθεί αύριο με την αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η γυναίκα δεν συνεργάζεται με τις αρχές και εδώ και επτά ώρες οι αστυνομικοί προσπαθούν να της αποσπάσουν κρίσιμες απαντήσεις για τα κίνητρα της απαγωγής του μικρού κοριτσιού, που την κρατούσε για 44 ώρες αλλά και ποιος χορήγησε στη Μαρκέλλα το κοκτέιλ ουσιών που βρέθηκαν στον οργανισμό της.

Μόλις ολοκληρωθεί, δε, η αστυνομική προανάκριση για την φερόμενη αρπαγή της Μαρκέλλας και στοιχειοθετηθούν ποινικές ευθύνες εναντίον της, θα διαβιβαστεί η δικογραφία αρμοδίως για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η γυναίκα έχει αναγνωριστεί τα προηγούμενα 24ωρα από την μικρή Μαρκέλλα και η παρουσία της φαίνεται να έχει καταγραφεί σε οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας. Φέρεται δε να προέρχεται από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της ανήλικης και κατά το παρελθόν ζούσε στην ίδια γειτονιά με την Μαρκέλλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για γυναίκα, που είναι γύρω στα 40, έχει κόψει πολύ κοντά τα κόκκινα μαλλιά της προκειμένου να μην τραβά τα βλέμματα καθώς οι μαρτυρίες για τα μαλλιά της είχαν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Στην παλιά γειτονιά της μικρής Μαρκέλλας κρύβεται το μυστικό πίσω από την εξαφάνισή της

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε νωρίτερα το MEGA, το οποίο βρέθηκε στην παλιά γειτονιά της μικρής Μαρκέλλας και συγκεκριμένα στην πολυκατοικία όπου διέμενε μέχρι και πριν από τρία χρόνια η οικογένεια της 10χρονης, δίπλα – δίπλα με την «κοκκινομάλλα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί της «κοκκινομάλλας» και η Μαρκέλλα πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.

Η γυναίκα που φέρεται να άρπαξε τη Μαρκέλλα, φαίνεται πως έφυγε από την εν λόγω πολυκατοικία τον μήνα Φεβρουάριο, όταν και χώρισε με τον σύζυγό της.

Όπως όλα δείχνουν η μικρή μαθήτρια ακολούθησε τη συγκεκριμένη γυναίκα χωρίς να φέρει καμία αντίσταση, καθώς την γνώριζε.

Δεν αναγνώρισαν την «κοκκινομάλλα» οι γονείς της Μαρκέλλας

Σε αντίθεση με τη μικρή Μαρκέλλα, η οποία αναγνώρισε την «κοκκινομάλλα» και την ακολούθησε, οι γονείς της 10χρονης δεν αναγνώρισαν την εν λόγω γυναίκα.

Συγκεκριμένα, Λίγες ώρες μόνο μετά τη σύλληψη της «κοκκινομάλλας», στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, εμφανίστηκαν τόσο η μητέρα και ο πατριός της Μαρκέλλας, όσο και ο αδελφός της, οι οποίοι ωστόσο αποχώρησαν λίγο αργότερα, χωρίς ωστόσο να έχουν αναγνωρίσει τη γυναίκα που έχει συλληφθεί, σύμφωνα με το MEGA, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών υποστήριζαν ότι η εν λόγω γυναίκα ανήκε στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της 10χρονης.

Σύμφωνα, δε, με όσα μετέδωσε το MEGA αυτό ενδέχεται να συνέβη, μιας και η γυναίκα που φέρεται να έχει απαγάγει την Μαρκέλλα έχει αλλάξει πολύ την εμφάνισή της, ενώ έχει περίπου τρία χρόνια να τη δει. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η «κοκκινομάλλα» είχε κόψει τα μαλλιά της, ενώ είχε αδυνατίσει πολύ.

Είχε ξυρίσει το κεφάλι της

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είναι περίπου 40 ετών και είχε κουρευτεί, σχεδόν ξυρίσει το κεφάλι της, προκειμένου να μην αναγνωριστεί και να ξεφύγει από τις αστυνομικές αρχές.

Εκτός του σπιτιού στην Τούμπα, η ύποπτη είχε μισθώσει ένα ακόμα σπίτι στην Καλαμαριά. Ήδη πραγματοποιούνται έρευνες σε σπίτια που διέμενε η ύποπτη γυναίκα – περιβόητη «κοκκινομάλλα».

Η γυναίκα φέρεται να συνδέεται με το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και πιθανότατα κατά το παρελθόν να διέμενε στην ίδια γειτονιά με την οικογένεια της μικρής μαθήτριας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η ύποπτη, μετά την απελευθέρωση της μικρής, μετέβη στην Πιερία όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα για τρεις ημέρες στο οποίο και διέμενε ώστε να μην την εντοπίσουν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν ωστόσο τις κινήσεις της και την κατάλληλη στιγμή κατάφεραν να σφίξουν τον κλοιό, ώστε να προσαχθεί και να μεταφερθεί τη Θεσσαλονίκη.

Μητέρα και πατριός της 10χρονης κλήθηκαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ώστε να αναγνωρίσουν τη γυναίκα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να διαπιστωθεί εάν η γυναίκα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

Το λάθος που την «πρόδωσε»

Οι αστυνομικοί εξέτασαν καρέ – καρέ οπτικό υλικό από καταγραφικό καταστήματος και εντόπισαν ένα λάθος. Το ταξί, το οποίο κάλεσε για να την πάει στην Κατερίνη αφού άφησε τη 10χρονη στην Καλαμαριά το πρωί του Σαββάτου.

Πλέον οι έρευνες στρέφονται και σε άλλα πρόσωπα που μπορεί να εμπλέκονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που η γυναίκα αφήνει ελεύθερη τη 10χρονη

Όσο οι αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν απαντήσεις από την ύποπτη για την αρπαγή της μικρής Μαρκέλλας, αυτό το νέο βίντεο ντοκουμέντο, δίνει μια μικρή «γεύση» από τη φρίκη που πέρασε το κοριτσάκι.

Στις εικόνες φαίνεται μία γυναίκα, μετρίου αναστήματος, να προχωράει φορώντας μαύρα ρούχα, κουκούλα και μάσκα και… πίσω της να τρέχει ένα μικρό κορίτσι.

Το παιδί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι η 10χρονη Μαρκέλλα που μόλις έχει αφεθεί ελεύθερη μετά από 44 ώρες κράτησης.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το παιδί εκείνες τις στιγμές του βίντεο, ήταν θολωμένο από τις ναρκωτικές ουσίες που του είχαν χορηγηθεί. Ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ναρκωτικών.

Η γυναίκα φαίνεται να αφήνει το 10χρονο κορίτσι σε ένα άγνωστο μέρος, μόνο του, μακριά από τους γονείς του και ζαλισμένο. Εκείνο τρομαγμένο, τρέχει πίσω της, προσπαθώντας να καταλάβει τι έχει συμβεί. Όλα αυτά, καταγράφονται από κάμερα.

Λίγο αργότερα, το παιδί απλώς χάνεται από το πλάνο.

Δείτε το βίντεο:

«Eρώτημα το πότε έγινε η χορήγηση των ουσιών στη Μαρκέλλα»

Για τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, που είχε απαχθεί την προηγούμενη εβδομάδα για δύο εικοσιτετράωρα, ενώ μετά την επιστροφή της διαπιστώθηκε ότι της είχε χορηγηθεί κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών, μίλησε στο MEGA Ο ιατροδικαστής και γιατρός δημόσιας υγείας, Σωκράτης Τσαντίρης.

«Ως ιατροδικαστές είπαμε ότι εφόσον βρέθηκε με αυτή την αστάθεια το παιδί, υπήρχε ισχυρή ένδειξη για προηγηθείσα χορήγηση ουσιών. Άριστα έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις και διαπιστώθηκαν ουσίες» σημείωσε ο κ. Τσαντίρης.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χορηγηθεί κοκτέιλ ουσιών. Για να εξουδετερώσει την αντίσταση του θύματος, του χορήγησε μια κατασταλτική ουσία. Παράλληλα να του χορηγήσει και διέγερση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της, ίσως εδώ ξεφεύγει» συμπλήρωσε.

«Για αυτό θα πρέπει να μελετηθεί η τοξικολογική εξέταση στο σύνολό της. Όχι μόνο ποιοτικό, τι ουσίες χορηγήθηκαν, αλλά και ποσοτικά. Εφόσον διαπιστώθηκαν ουσίες, το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί αν είναι όλως πρόσφατη η χρήση, σχετικά πρόσφατη ή υπάρχουν και ενδείξεις παλαιότερης χρήσης; Πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα που θα δείξει» πρόσθεσε ο κ. Τσαντίρης.