Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε  ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος για την υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας, στον οργανισμό της οποίας βρέθηκε κοκτέιλ ηρεμιστικών και κοκαϊνης.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφερόμενος αρχικά στις καταγγελίες που γίνονται στο Χαμόγελο του Παιδιού, τόνισε πως ενώ γίνονται πολλές καταγγελίες για σωματική κακοποίηση παιδιών, οι αντίστοιχες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση είναι πολύ λιγότερες, γεγονός που αποδίδεται στην σιωπή που υπάρχει σε αυτό το θέμα.

Σημείωσε δε, πως ακόμη και αν προκύψουν στοιχεία σεξουαλικής κακοποίησης για την 10χρονη Μαρκέλλα αυτό δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί από την ΕΛΑΣ για να προφυλαχθεί το παιδί.

Η απαγωγή της Μαρκέλλας, εκτίμησε εξάλλου ο κ. Γιαννόπουλος, δεν έγινε από τρίτους αλλά από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση της 10χρονης Ιωάννας.

Προσέθεσε πως η εισαγγελία και η αστυνομία κάνουν πολύ καλά που δεν επιτρέπουν στους συγγενείς να έρθουν σε επαφή με την Μαρκέλλα στο νοσοκομείο, διότι σε πολλές περιπτώσεις έχει διαπιστωθεί στο παρελθόν ότι συγγενείς απειλούν παιδιά να μην καταθέσουν πράγματα επιβαρυντικά για εκείνους.

«Μια ανάσα από τη σύλληψη»

Στην εκπομπή μίλησε η κ. Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος του αδερφού της Μαρκέλλας, ο οποίος ζήτησε την επιμέλεια της 10χρονης. Η κ. Ανάσογλου σημείωσε πως δεν έχει πληροφορίες για το δράστη της απαγωγής, εκτίμησε όμως ότι οι αρχές γνωρίζουν τα πάντα και «απέχουμε μια ανάσα από τη σύλληψη».

Η ίδια τόνισε ότι το θέμα των ναρκωτικών το έμαθε ο αδερφός της Μαρκέλλας από τα μέσα ενημέρωσης και σοκαρίστηκε.

Αναφερόμενη στην έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της 10χρονης τόνισε: «Aν υπάρχει θέμα παραμέλησης από την ασκούσα την επιμέλεια, τότε υπάρχει η υπόλοιπη οικογένεια» για να αναλάβει την επιμέλεια.

«Να μιλήσουν γιατί γνωρίζουν τι συνέβαινε»

Ο κ. Γιαννόπουλος διευκρίνισε πως το Χαμόγελο του Παιδιού δεν ζήτησε την επιμέλεια του παιδιού, αλλά να γίνει ενδελεχής έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί ποιες θα είναι  οι καλύτερες συνθήκες για το μέλλον του παιδιού.

Έκανε δε σύσταση προς τους οικείους της μικρής Μαρκέλλας που την αγαπούν και την πονούν «να μιλήσουν γιατί γνωρίζουν τι συνέβαινε πριν» όπως είπε χαρακτηριστικά.