«Παγωμένο» παρακολουθεί το πανελλήνιο τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας.

Κάθε μέρα που περνάει και όσο οι έρευνες προχωρούν νέες πληροφορίες βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Πέραν της 35χρονης κατηγορούμενης, η οποία μετά την απολογία της στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα και οδηγήθηκε στις φυλακές, αλλά και της άτυχης Ιωάννας, η οποία μέσα σε μια στιγμή είδε τη ζωή της να καταστρέφεται, αρχίζουν να μπαίνουν στο προσκήνιο και άλλοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε σήμερα το MEGA, κάποιοι άνθρωποι στη γειτονιά του Μοσχάτου, όπου διέμενε η 34χρονη Ιωάννα, αναφέρουν ότι είδαν πέρα από την κατηγορούμενη, μία ακόμα γυναίκα στο σημείο, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών.

Το τραγικό αυτό σκηνικό οι κάτοικοι της περιοχής, το έβλεπαν να εκτυλίσσεται από τον περασμένο Γενάρη, αλλά εν τέλει σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, η κατηγορούμενη σχεδιάζει την δράση της, από τον περασμένο Ιούνιο.

Ακόμα, πολλά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός που πως η 35χρονη προμηθεύτηκε το βιτριόλι, αλλά και πώς έμαθε τα κόλπα με τους πομπούς και τις τηλεκάρτες.

«Η προετοιμασία της δράστιδος αγγίζει τα όρια του επαγγελματία»

Ενδεικτικό του πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η κατηγορούμενη είναι το γεγονός πως όσα τονίζουν αστυνομικές πηγές αναφορικά με την προετοιμασία της.

«Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας» τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης βρέθηκε, εκτός των άλλων, φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που κατοικεί η 34χρονη, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2019, που δείχνει πόσο καιρό παρακολουθούσε την Ιωάννα.

Σε ειδικό κελί στις φυλακές η 35χρονη

Σύμφωνα με το MEGA, η 35χρονη κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις φυλακές, απομονωμένη από τις υπόλοιπες κρατούμενες.

Η 35χρονη θα προαυλίζεται επίσης μόνη της, καθώς, λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση, υπάρχει φόβος πως συγκρατούμενές της ενδεχομένως να κινηθούν εναντίον της.

Αυτές είναι όλες οι ιδιόχειρες σημειώσεις της 35χρονης

Σκόρπιες σκέψεις, αγωνίες και προβληματισμοί, ή προβλέψεις από χαρτομαντεία που σημείωνε για να μην ξεχάσει; Αυτά αποκαλύπτουν -μεταξύ άλλων- οι χειρόγραφες σημειώσεις της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, τις οποίες φέρνει στο φως το MEGA.

Η εμμονή της με τον 40χρονο σύντροφό της, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως επίσης και οι μαύρες σκέψεις, όχι μόνο για μια ξανθιά, αλλά και για μια δεύτερη γυναίκα, μελαχρινή, από την δουλειά της, που φαίνεται ότι είχε μπει στο στόχαστρό της.

«Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου. Θα μάθω ότι θα χωρίσει. Πρέπει να προσέξω και μια μελαχρινή από τη δουλειά μου» γράφει χαρακτηριστικά.

Οι σημειώσεις αρχίζουν με τη λέξη «άνοιγμα». Το άνοιγμα των χαρτιών, λένε όσοι ξέρουν από χαρτομαντεία, και συνεχίζουν με φράσεις μελλοντικού χρόνου, για τα όσα η 35χρονη φαίνεται να πίστευε ότι θα έρθουν στη ζωή της.

«Επικοινωνία θα φέρει μια είδηση. Υπάρχει μια καλυτέρευση στα πράγματά σου σχετικά με αυτόν. Βγαίνει ένας πρώην που μάλλον τα έχει με άλλη. Τσακωμός με μια καστανή ή μελαχρινή. Αγχώνεται για χρήματα. Θα τσακωθώ με μια γυναίκα μελαχρινή» αναφέρει αλλού.

Σε άλλο σημείο των χειρόγραφων, αναφέρεται η φράση «δικό του». Το κομμάτι που αφορά τις προβλέψεις για τον 40χρονο άνδρα, που της είχε γίνει εμμονή και μονοπωλούσε τη ζωή της.

«Δικό του. Νιώθει πράγματα συναισθηματικά για μένα. Πάλι κρεβάτι με αυτόν».

Εμμονή με τον 40χρονο

Όλη η ζωή της 35χρονης περιστρέφονταν γύρω από τον ερωτικό της σύντροφο και για αυτήν η κάθε γυναίκα που ήταν στη ζωή του, ανεξάρτητα αν είχε ερωτική σχέση μαζί της ή όχι, ήταν ένας κίνδυνος.

Με τις λέξεις, «φίδι» και «θάνατος» αναφέρεται και σε μια άλλη γυναίκα, γράφοντας ότι είναι κάτω των 30 χρόνων, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

«Δουλειά να προσέξω – φίδι. Ή θάνατο να προσέξω με μια κάτω των 30».

Όπως προκύπτει από τα γραπτά της, η 35χρονη θεωρούσε περίπου δεδομένο ότι μια άλλη γυναίκα στέκεται εμπόδιο ανάμεσα στην ίδια και τον σύντροφό της.

«Θα με απασχολήσουν τα συναισθηματικά μου, λίγο τα επαγγελματικά μου και κάποια ερωτήματα για τον… (όνομα 40χρονου συντρόφου της). Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη, μια ξανθιά φίλη μου».

Είχε τοποθετήσει GPS στο ΙΧ της Ιωάννας

Μπορεί η 35χρονη να κρίθηκε προφυλακιστέα για την επίθεση με το βιτριόλι, ωστόσο δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σχέδιο της να εκδικηθεί την 34χρονη Ιωάννα.

Τα στοιχεία του κινητού της είναι αρκετά ώστε να αποδείξουν πως η ίδια όχι μόνο είχε εμμονή με την 34χρονη, αλλά και πως είχε επιστρατεύσει όλα τα… «όπλα» προκειμένου να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται και τι κάνει.

Το πιο απίστευτο απ΄όλα είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η 35χρονη είχε τοποθετήσει μέχρι και πομπό στο ΙΧ της 34χρονης Ιωάννας,

Η ίδια μάλιστα πήγαινε τακτικά στα διάφορα σημεία που ήταν το ΙΧ της 34χρονης -σύμφωνα με καταγραφή του στίγματος στο κινητό της από ειδική εφαρμογή- και της αφαιρούσε τον πομπό για να τον επαναφορτίσει και να τον επανατοποθετήσει αργότερα.

Εκτός των άλλων, η δράστις είχε στη κατοχή της και φωτογραφίες του σπιτιού της άτυχης κοπέλας, στο Μοσχάτο, κάτι που αποδεικνύει πως την κατασκόπευε, ακόμα και στο σπίτι της.

Το κινητό «μίλησε» – Τι βρήκαν οι αρχές στην συσκευή της 35χρονης

Μάλιστα για αυτό είχε μιλήσει και αυτόπτης μάρτυρας και γείτονας της 34χρονης Ιωάννας, ο οποίος είχε αναφέρει πως είχε δει πολλές φορές την δράστιδα να περιμένει με τις ώρες κάτω από το σπίτι της Ιωάννας.

Ωστόσο οι φωτογραφίες από το σπίτι του θύματος, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εντοπίστηκαν και οι κλήσεις σε ραδιοταξί, τις οποίες πραγματοποίησε για να πάει στην Καλλιθέα την ημέρα που θα σημάδευε για πάντα την 34χρονη Ιωάννα, αλλά και γα να φύγει από το σημείο, πριν την εντοπίσουν.

Η 35χρονη είχε μάλιστα εξελιχθεί σε κανονική stalker καθώς, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, είχε εγκατεστημένη εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού, με την οποία γνώριζε τις κινήσεις της άτυχης γυναίκας, προκειμένου να ξέρει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται για να βρει την κατάλληλη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα φαίνεται πως η ίδια είχε τοποθετήσει το GPS στο αυτοκίνητο της Ιωάννας.

Προφυλακιστέα η 35χρονη – Έκανε χρήση του δικαιώματος σιωπής

Σημειώνεται πως σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέα η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας.

Η κατηγορούμενη έφτασε στην Ευελπίδων στις 09.30 το πρωί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής. Η παρουσία της στο ανακριτικό γραφείο διήρκησε ελάχιστα.

«Η εντολέας μου λόγω της σωματικής και ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί. Έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και ζήτησε να απολογηθεί σε επόμενο χρόνο. Επιπλέον υπήρξαν νέα στοιχεία τα οποία θέλαμε να μελετήσουμε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε» δήλωσε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου.

Κατά την έξοδό της η κατηγορούμενη είχε καλυμμένο το πρόσωπο και το κεφάλι της για να αποφύγει τις κάμερες και τους φωτογράφους. Λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο της αστυνομίας δέχθηκε φραστική επίθεση από μία γυναίκα που βρισκόταν το προαύλιο της Ευελπίδων .

Νέα εισαγγελική παραγγελία

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκε νέα παραγγελία στην ΕΛ.ΑΣ να ερευνήσει περαιτέρω την δραστηριότητα της 35χρονης (σσ. στη σχετική εξιχνίαση προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών).

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν ότι η 35χρονη είχε προχωρήσει σε μεθοδικές κινήσεις για σειρά επιθέσεων εναντίον και άλλων γυναικών που θεωρούσε-σύμφωνα με τις δικές της αναγωγές -ως «αντίζηλους». Κι ετσι εκτιμούν ότι σε αρχεία που έχει διαγράψει από το κινητό της και ανακτώνται θα βρεθούν κι άλλα σχετικά δείγματα. Με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ίσως στρεφόταν σε γυναίκες από το επαγγελματικό ή φιλικό περιβάλλον του 40χρονου από τις οποίες θεωρούσε ότι είχε μεγαλύτερες «αφορμές» από εκείνη της άτυχης 34χρονης λογίστριας.

Επιπλέον οι αστυνομικοί θα εξετάσουν αν στίγμα του κινητού της 35χρονης εμφανίστηκε και σε σημεία που διέμεναν κι άλλα άτομα από το περιβάλλον του 40χρονου.

Ακόμη θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο η 35χρονη να είχε συνεργό από άτομο του προσωπικού περιβάλλοντος της και το οποίο προσπαθεί να «καλύψει» με την σιωπή της.

Την ίδια ώρα βασικό ερώτημα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ είναι γιατί η 35χρονη παρότι είχε παρακολουθήσει και την κατοικία της 34χρονης Ιωάννας στο Μοσχάτο προ πέντε μηνών, προτίμησε να προχωρήσει σε επίθεση σε πολύβουο σημείο της Καλλιθέας όπου θα υπήρχαν κάμερες οι οποίες θα κατέγραφαν τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση ίσως αυτό έγινε γιατί γείτονες εντόπισαν τις κινήσεις της ή γιατί η κεντρική πόρτα της πολυκατοικίας που έμενε η λογίστρια στο Μοσχάτο κλείδωνε και δεν θα μπορούσε να στήσει «καρτέρι» στα σκαλιά του υπογείου ή σε άλλο εσωτερικό σημείο όπως έπραξε στις 20 Μαΐου στα «ανοικτά» γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα.

Ακόμη ερευνάται αν αυτό σχετίζεται με την προσπάθεια της να επιστρέψει γρήγορα στο γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας-όπως έπραξε και στις 19 Μαΐου 2020 όταν τελικώς δεν πρόλαβε για λίγη ώρα την 34χρονη στην Καλλιθέα- προκειμένου να δημιουργήσει άλλοθι.