Συνολικά 97 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Εξ αυτών, 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμα, 10 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Επέστρεψε η καθημερινή ενημέρωση

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε πως επιστρέφει η καθημερινή γραπτή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κοροναϊό SARS-CoV-2».

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό γιατί άλλαξε η απόφαση να γίνεται ενημέρωση καθημερινά, αντί για μια φορά την εβδομάδα που είχε προγραμματιστεί.

Όμως το γεγονός αυτό από μόνο του ξυπνάει και πάλι τον εφιάλτη του κοροναϊού. Μάλιστα, φέρνει στο μυαλό τα όσα είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις 26 Μαΐου, όταν μας είχε αποχαιρετήσει από τις τηλεοπτικές ενημερώσεις. «Θα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, αν κάνουμε πάλι ενημέρωση» είχε πει ο κ. Χαρδαλιάς, κάτι που όλοι ευχόμαστε να μην συμβεί.