Τρεις εξαιρετικοί αρχιμουσικοί, αναλαμβάνουν την διεύθυνση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Ο διεθνώς βραβευμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου θα είναι στο εξής ο επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με σπουδαίες ορχήστρες ανά τον κόσμο, ο Πέτρου θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, διαθέτοντας πλούσια δισκογραφία, ενώ έχει προταθεί και για βραβείο Grammy. Ο Πέτρου είναι επίσης ο Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Καμεράτα – Ορχήστρας Φίλων την Μουσικής.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ θα αναλάβει μια ταλαντούχος νέα μουσικός. Η 31χρονη Αγγελική Πλόκα έχει διευθύνει διάσημες χορωδίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέτει πλούσιο διδακτικό έργο, ενώ έχει ερμηνεύσει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος ο αρχιμουσικός Γιώργος Αραβίδης αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την οποία έχει διευθύνει πολλές φορές στο παρελθόν ως μαέστρος της. Με πλούσιο έργο στις ηχογραφήσεις έργων σύγχρονης μουσικής, ο Γιώργος Αραβίδης έχει διευθύνει μεγάλες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ενώ διδάσκει σε σημαντικά ωδεία και μουσικές σχολές.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, που η κάθε μια από τις ορχήστρες της ΕΡΤ αποκτά πλέον τον δικό της μαέστρο, γεγονός που σηματοδοτεί ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, κάτι που επιθυμούσαν και οι μουσικοί της.