Μια σειρά από μάσκες ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα που θα καλύψουν ανάγκες οι οποίες έχουν προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού σχεδίασε ο γνωστός εικαστικός Αϊ Γουεϊ Γουεϊ. Οι μάσκες είναι διαθέσιμες από την ειδική για φιλανθρωπικούς σκοπούς πλατφόρμα του eBay (eBay for Charity) και θα πωλούνται ως τις 27 Ιουνίου. Οι τιμές κυμαίνονται από 50 δολάρια για μία μάσκα έως 300 δολάρια για ένα σετ των τεσσάρων ή 1.500 δολάρια για την συλλογή που αποτελείται από 20 κομμάτια. Όλα τα έσοδα θα μοιραστούν εξίσου στο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Διεθνή Οργανισμό για τους Πρόσφυγες και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ο καλλιτέχνης αυτή την περίοδο ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την πανδημία. Η ιδέα να φιλοτεχνήσει μάσκες γεννήθηκε, όπως λέει, ένα απόγευμα του Απριλίου που έφτιανχε λινοτυπίες με τον γιο του. Αποφάσισε να τυπώσει μια παράσταση με σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο – χειρονομία που αποτελεί από τις χαρακτηριστικές στις τελευταίες φάσεις της δουλειάς του – σε μια μάσκα και να την αναρτήσει στο Instagram κι άμεσα άρχισαν να τον ρωτούν οι ακόλουθοί του πως θα μπορούσαν να την προμηθευτούν.

Στις μάσκες απεικονίζεται μια ποικιλία σχεδίων σχετικών με τη θεματολογία του ακτιβιστή -εικαστικού, ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου. Εκτός από το σηκωμένο μεσαίο δάχτυλο στις μάσκες έχουν αποτυπωθεί χειροπέδες, μια κάμερα κλπ.