Για τις 13:00 είναι προγραμματισμένο το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα, όπως αυτά συζητήθηκαν στην προηγούμενη συγκέντρωση των ομάδων.

Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα βρίσκονται το μπάτζετ, που αναμένεται να είναι μίνιμουμ 800.000 ευρώ για κάθε ομάδα, η εγγυητική των 200.000 ευρώ (60 χιλιάδες εγγυητική και 140 χιλιάδες στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ), καθώς και η χωρητικότητα των γηπέδων, που πρέπει να είναι μίνιμουμ στις 1.200 θέσεις.

Στόχος των ομάδων είναι να υπάρχουν 12 σύλλογοι, αφού θεωρούν πως με 16 δε θα είναι βιώσιμο το πρωτάθλημα.

Επιπλέον, ο ΕΣΑΚΕ θα υποβάλει αίτημα προς την κυβέρνηση να έχει λόγο στην αδειοδότηση των ΚΑΕ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι επιφορτισμένη με αυτήν την αποστολή, είναι αρκετά ελαστική τα τελευταία χρόνια.

Η λίγκα θέλει να έχει λόγο στην απόφαση για τις αδειοδοτήσεις, είτε κρίνοντας η ίδια απευθείας τους φακέλους είτε συμμετέχοντας στη διαδικασία με ορκωτό λογιστή και γνωμοδοτώντας στην ΕΕΑ με δεσμευτικό τρόπο.

Όσον αφορά τις ομάδες που θα έρθουν από την Α2, ο Χαρίλαος Τρικούπης δείχνει αποφασισμένος να παρουσιάσει έναν πλήρη φάκελο για να παίξει στο πρωτάθλημα, και μάλιστα χωρίς να φύγει από τη φυσική του έδρα στο Μεσολόγγι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από