Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει σοβαρές διαφοροποιήσεις τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και γενικά στον αθλητισμό, και κανείς δε γνωρίζει πού θα σταματήσει και πότε όλο αυτό.

Οι διοργανώσεις έχουν ήδη επηρεαστεί πάρα πολύ, και σύμφωνα με τον Λαρς Κρίστερ Όλσον, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και προέδρου των ευρωπαϊκών λιγκών, είναι πολύ πιθανό το καλεντάρι να αλλάξει ακόμα και τα επόμενα 2-3 χρόνια, επηρεάζοντας και το Μουντιάλ του Κατάρ.

«Πιθανώς τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια θα μπορούσε να επηρεαστεί το καλεντάρι σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν ο ιός εξελιχθεί με ακόμη πιο σοβαρό τρόπο, σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα με το διεθνές ημερολόγιο.

Όταν μερικές από τις διοργανώσεις μετακινούνται από το ένα έτος στο άλλο και στη συνέχεια το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έρχεται στα μέσα της ευρωπαϊκής σεζόν, πρέπει να συμπιέσεις εγχώριους και διεθνείς αγώνες. Αλλά νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς αυτό θα μας επηρεάσει».

Ο Όλσον μίλησε και για την επιθυμία της UEFA να ολοκληρωθεί το Champions League και το Europa League.

«Αν αυτό θα ήταν δυνατό, τότε νομίζω ότι θα ήταν καλό, διότι αυτό θα σήμαινε επίσης ότι μπορούμε να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της τελικής φάσης της τρέχουσας σεζόν του διεθνούς ποδοσφαίρου. Φυσικά όμως πρέπει να λάβουμε αποφάσεις σχετικά με αυτό τουλάχιστον στα τέλη Μαΐου, γιατί διαφορετικά δε θα είναι πιθανό να συμπιέσουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν».