Τους 137 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από την πανδημία που προκαλεί ο κοροναϊός. Τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή ένας ασθενής στο Ρίο.

Πρόκειται για έναν 90χρονο ο οποίος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στην Εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου.

Η ειρωνεία της τύχης είναι πως ο 90χρονος έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό λίγες μέρες αφού ο 52χρονος γιος του είχε βγει νικητής απ’ αυτή.

Σύμφωνα με το tempo24, ο 137ος νεκρός από τον κοροναϊό στην Ελλάδα είναι ο πατέρας του 52χρονου που συγκίνησε όλη την Ελλάδα και την περασμένη Τετάρτη καθώς καταχειροκροτήθηκε όταν βγήκε νικητής από την μάχη με τον κοροναϊό μετά από 14 ημέρες στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Αγ. Ανδρέας” , όπου ήταν διασωληνωμένος.

17 νέα κρούσματα

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.534 μετά την επιβεβαίωση 17 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού το τελευταίο 24ωρο.

Από τους νοσούντες 580 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.228 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 43 συμπολίτες μας, με το 89% εξ αυτών πάσχει από υποκείμενο νόσημα και μέση ηλικία τα 67 έτη, ενώ μόλις 11 εξ αυτών είναι γυναίκες.

Ακόμα 65 ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ, ενώ έχουν διενεργηθεί 66.094 κλινικά δείγματα.

Τέλος, 65 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν γίνει συνολικά περισσότεροι από 66.000 έλεγχοι για κοροναϊό.