Ο κοροναϊός έχει χτυπήσει τη Μεγάλη Βρετανία με τους θανάτους να είναι εκατοντάδες επί καθημερινής βάσεως εδώ και περίπου ένα μήνα, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ωστόσο, τις τελευταίες μέρες οι αριθμοί τόσο των νεκρών όσο και των κρουσμάτων μειώνονται, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν και πως σιγά-σιγά θα επέλθει η κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, σκέφτεται την άρση μερικών μέτρων στις αρχές Μαΐου, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει και τον αθλητισμό, και πιο συγκεκριμένα την Premier League, που ήδη έχει δημιουργήσει ένα πλάνο και ένα χρονοδιάγραμμα για επιστροφή στη δράση.

Οι Times παρουσιάζουν το πλάνο επανέναρξης της Premier League με πρόγραμμα αγώνων από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 27 Ιουλίου και τη νέα σεζόν να αρχίζει στις 22 Αυγούστου, με την υποσημείωση πως θα υπάρχουν αρκετά τεστ διάγνωσης του κοροναϊού.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε διάστημα 50 ημερών οι ομάδες της Premier League καλούνται να δώσουν τους εναπομείναντες αγώνες για πρωτάθλημα, FA Cup και League Cup, αφού στη συνέχεια, και συγκεκριμένα εντός του Αυγούστου, θα διεξαχθούν οι αγώνες για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο, στόχος των διοικούντων την Premier League είναι η νέα σεζόν να εκκινήσει στις 22 Αυγούστου, προκειμένου να μην παρουσιαστεί πρόβλημα με τις ημερομηνίες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ειδικά από την στιγμή που το προσεχές καλοκαίρι θα διεξαχθεί και το Euro 2020.

Παράλληλα, η Premier League θα διεξαχθεί με περιορισμούς, με τον πρώτο να αναφέρει ότι στα γήπεδα θα είναι μάξιμουμ 400 άτομα, και μάλιστα στο σύνολό τους αρνητικά στα τεστ για τον κοροναϊό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror, οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος ενδεχομένως να χρειαστεί να περιοριστούν αρκετά και αυστηρά, ώστε να ολοκληρωθούν οι 9 εναπομείνασες αγωνιστικές της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν προπονητικά κέντρα ομάδων, όπως και αυτό της εθνικής Αγγλίας στο St. George’s Park.

Τέλος, η διοργανώτρια Αρχή της Premier League εξετάζει το σενάριο να υπάρχουν πέντε αλλαγές ανά ματς, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών.