Εκτός από την αειθαλή ομορφιά του έχει και χιούμορ – και, ναι, αυτό τον κάνει ακαταμάχητο. Ο Μπραντ Πιτ εμφανίσθηκε στο «Saturday Night Live» του NBC υποδυόμενος τον λοιμωξιολόγο δρ. Άντονι Φαούτσι. Στην εδώ και πολλές δεκαετίες δημοφιλή εκπομπή οσκαρικοί ηθοποιοί, ποπ ινδάλματα και στάρλετς τσαλακώνονται , φοράνε περούκες, και καυτηριάζουν την πολιτική πραγματικότητα χωρίς όρια. Διακωμωδούν πρόσωπα της επικαιρότητας, χρησιμοποιούν το στοιχείο της έκπληξης, της υπερβολής, του απρόσμενου και φυσικά τις βωμολοχίες που περισσεύουν.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, το διάσημο σόου συνέχισε και συνεχίζει τις εκπομπές του. Χθες εστίασε στην πανδημία και προσέγγισε την περίπλοκη σχέση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του επικεφαλής λοιμωξιολόγου της ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου , Άντονι Φαούτσι.

Πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε ο Αντονι Φαούτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η δημοσιογράφος Άλισιν Καμερότα, ρώτησε τον διάσημο λοιμωξιολόγο ποιος θα ήθελε να τον υποδυθεί στο εν λόγω σόου:

«Έχω ακούσει κάποιες προτάσεις: Μπεν Στίλερ, Μπραντ Πιτ», του είπε η δημοσιογράφος. «Ω, εννοείται ο Μπραντ Πιτ», απάντησε γελώντας ο δρ. Άντονι Φάουτσι». Οπερ και εγένετο. Ο ωραίος του Χόλιγουντ εμφανίστηκε από το σπίτι του ,ως δρ. Φάουτσι με ανάλογη περούκα και γυαλιά – για να τον θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο – και απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό, επιχειρώντας να ερμηνεύσει δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Οταν έπεφταν τα βίντεο, αυτός έδινε τις απαραίτητες εξηγήσεις, τρολάροντας αγρίως τον Αμερικάνο πρόεδρο. «Έχουμε τεστ για όλους», ανακοίνωνε ο Τραμπ στην κάμερα. Ο Μπραντ Πιτ ως Φαούτσι εμφανιζόταν να εξηγούσε: «όταν ο πρόεδρος λέει για όλους, εννοεί σχεδόν για κανέναν».

Επειτα ο πλάνο έδειχνε τον Τραμπ να λέει πως «σχετικά σύντομα» θα υπάρξει εμβόλιο. Ο Μπραντ Πιτ σχολίασε – πάντα ως Φαούτσι. « Το σχετικά σύντομα είναι μια ενδιαφέρουσα φράση. Σχετικά με ολόκληρη την ιστορία της Γης; Σίγουρα το εμβόλιο θα έρθει γρήγορα. Αλλα αν πεις σε ένα φίλο σου , θα σε δω σύντομα και εμφανιζόσουν ενάμιση χρόνο μετά, τότε ο φίλος σου θα εκνευριζόταν σχετικά πολύ».

Επειτα από το μικρό σόου με τα σκετς ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός έβγαλε την περούκα και τα γυαλιά για να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του δύσκολου αγώνα.