Ο Jean Paul Gaultier ο οποίος μας αποχαιρέτησε από την ενεργό δράση των σώου της πασαρέλας λίγο πριν ξεσπάσει το Covid-19, επιστρέφει με προτάσεις αισθητικής για τις μέρες καραντίνας. Επειδή πάντα είχε ένα διαφορετικό βλέμμα στον τρόπο που βίωνε τις καταστάσεις , του ήταν εύκολο να αποτυπώσει την κατάσταση που όλοι βιώνουμε αυτή την περίοδο μέσα από μια φωτογράφηση.

Μόνο που στη θέση του εαυτού του προτίμησε να βάλει τα αρώματά του, απέχοντας από την κουραστική αυτοπροβολή των ποπ σταρς που κατέκλυσαν τα social media. Για τον Gaultier τα αρώματα μένουν σπίτι, αφού τα σώματα που τα φοράνε ζούνε μέρες καραντίνας, κάνοντας βασικές ασχολίες και ένα πρόγραμμα ρουτίνας , οικείο σε όλους: μεταξύ κουζίνας, μπάνιου, καθιστικού και TV τα γνώριμα μπουκάλια του Classique και Le Mâle, La Belle και Le Beau, καθώς και το νεότερο Scandal παρατηρούν τους εκούσιους δεσμώτες των καιρών, να κυκλοφορούν εντός της οικίας τους.

Για την συγκεκριμένη φωτογράφηση, που τιτλοφόρησε «Τα Αρώματα να μένουν σπίτι» ο Jean Paul Gaultier ανέθεσε στον φωτογράφο Gorka Postigo, έναν από τους τακτικούς συνεργάτες του οίκου, να δημιουργήσει περιεχόμενο «στο σπίτι», χωρίς να χρησιμοποιηθεί κανένα εξωτερικό στοιχείο, ακολουθώντας και τους κανονισμούς προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η απεικόνιση παραπέμπει στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Υγιεινή, γυμναστική στο σπίτι, καθαριότητα του σπιτιού, μαγείρεμα, διάβασμα, δείπνα κατ’ ιδίαν, βραδιές ταινιών και κοινωνική απόσταση ασφαλείας ως το κατεξοχήν μενού επιλογών ψυχαγωγίας και φροντίδας