Καθαρός αέρας στο αυτοκίνητο! Πως τον διασφαλίζουμε; Aπλά, θα πρέπει να προχωρήσουμε στον καθαρισμό του φίλτρου καμπίνας. Οι τεχνικοί αναφέρουν ότι τα φίλτρα καμπίνας θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 15.000 χιλιόμετρα ή μία φορά το χρόνο.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός όσο και οι επιβάτες προστατεύονται από βακτήρια, που μπορεί να επηρεάζουν την αναπνοή των ευαίσθητων επιβατών. Ένα παλιό φίλτρο καμπίνας είναι πιθανό να μειώνει την απόδοση του κλιματισμού, ενώ όπως είναι φυσικό επιβαρύνει και τον αέρα της καμπίνας με ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως την μεταφορά βακτηρίων κ.α.

Ακόμη πιο επιβεβλημένη είναι η αλλαγή του φίλτρου όταν θερμοκρασία αυξάνεται, μιας και αρχίζει και το μαρτύριο όσων πάσχουν από αλλεργίες. Ρινική καταρροή, κνησμός στα μάτια. Περίπου 12 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργικό συνάχι. Τα περισσότερα μοντέλα εφοδιάζονται στάνταρ με διάφορα συστήματα φίλτρων – είτε με το αρχικό φίλτρο σωματιδίων , είτε με φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Ιδιαίτερα, τα φίλτρα με ενεργό άνθρακα αποτελούνται από δύο στρώματα, επομένως όχι μόνον εμποδίζουν την είσοδο σωματιδίων στην καμπίνα, αλλά και φιλτράρουν οσμές και καυσαέρια όπως το όζον, χάρη στον ενεργό άνθρακα.

Το καλύτερο όλων, η γύρη εξαλείφεται σχεδόν 100% .  Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, απαιτείται η αντικατάσταση του φίλτρου μία φορά το χρόνο.