Εννέα εκατομμύρια μάσκες και ποσότητα χλωροκίνης για 240.000 άτομα έχει δεσμεύσει ήδη η κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια του φαρμάκου για τον πληθυσμό της Κύπρου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο για ανακοίνωση των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης, παρά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι να προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου για χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του πληθυσμού, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο του έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια 9 εκατομμυρίων μασκών, με κόστος 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σημείωσε ότι τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου διαγωνισμού αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Με μυστική στρατιωτική αποστολή μεταφέρθηκε η χλωροκίνη

Η ποσότητα των 5 εκατ. τόνων χλωροκίνης για τις ανάγκες Κύπρου και Ισραήλ έφθασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας από την Ινδία με μυστική στρατιωτική αποστολή, και με τη συνδρομή του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο. Η κινητοποίηση αυτή ήταν απαραίτητη λόγω του γεγονότος ότι στην Ινδία υπάρχει ολικό lockdown, επομένως υπήρχε πρόβλημα στη μεταφορά της χλωροκίνης στην Κύπρο.

Ο κ. Ιωάννου είπε για το θέμα αυτό πως εδώ και δέκα μέρες έχει εγκριθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά, προσθέτοντας ότι η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες που έχουν εγκρίνει το θεραπευτικό πρωτόκολλο και μέρος του πρωτοκόλλου είναι και το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Όσον αφορά την διαθεσιμότητα του φαρμάκου στην Κύπρο, σημείωσε ότι η εισαγωγή του έγινε σε συνεργασία με το Ισραήλ για να καλύψει τις ανάγκες του Ισραήλ αλλά και πιθανόν μελλοντικές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στην Κύπρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από