Το πακέτο των μέτρων συνολικού κόστους 26 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχεται στο σύνολό του από το «μαξιλάρι» ρευστότητας τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μόνο τα 14 δισ. ευρώ από το μαξιλάρι

Όπως διευκρίνισε εκ νέου ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα μόνο τα 14 δις ευρώ προέρχονται από το μαξιλάρι ρευστότητας.

«Ούτε τα 15 δισ. που έχουμε παρκάρει στο μαξιλάρι τα πειράζουμε ούτε τα 20 δις τα ξοδεύουμε διότι σωστά το λέει και ο κ. Σταϊκούρας υπάρχουν και ελλείμματα που θα δημιουργηθούνε και άρα πρέπει να αφήσουμε ένα κομμάτι», είπε ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Εκτίμησε ότι τα πιο πολλά από τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έφαγε πάρα πολύ ξύλο» γι’ αυτό το μαξιλάρι και πως αυτή τη στιγμή, ότι υπάρχει τώρα αποτελεί πλεονέκτημα για την Ελλάδα.

Κίνδυνος αν δεν στηριχθεί η Ιταλία

Ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup για την ενίσχυση της ευρωζώνης, ο κ. Τσακαλώτος προειδοποίησε για τον κίνδυνο η Ευρώπη να διαλυθεί εάν δεν στηριχθεί η Ιταλία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

«Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα, δηλαδή όταν η Ιταλία βγει από αυτή την κρίση θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στις χρηματαγορές και πολύ φοβάμαι ότι το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν φτάνει χωρίς κάποιο σημείο αμοιβαιοποίησης δηλαδή να μοιραστούμε το κόστος».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. Μητσοτάκης συνυπέγραψε με τους ηγέτες την πρόταση για το ευρωομόλογο σημείωσε ωστόσο ότι ο πρωθυπουργός δεν «σήκωσε» ψηλά το θέμα λόγω των δεσμών της ΝΔ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από