Απορριπτική φαίνεται να είναι η απάντηση της κυβέρνησης στο πακέτο των 10 μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε όρθιοι» για την οικονομία.

12 δισ. ευρώ η απώλεια φορολογικών εσόδων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταθέτει σοβαρές προτάσεις και αφήνει να εννοηθεί πως η οικονομική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στερείται οικονομικού ρεαλισμού.

Ειδικά δε ως προς το ζήτημα της κοστολόγησης των μέτρων που πρότεινε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μπερδεύεται στο λογαριασμό» και εξήγησε ότι «κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά «ξεχνούν» να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων».

«Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Στερείται σοβαρότητας

Αναλυτικά η δήλωση του Στέλιου Πέτσα έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση.

Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς.

Γιατί, για παράδειγμα, κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά «ξεχνούν» να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάϊο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος. Τρέχα, γύρευε.

Η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από