Πόσες φορές είχατε καλέσει συναδέλφους στο σπίτι σας πριν την καραντίνα; Όποια και αν είναι η απάντηση, πλέον πολλοί από μας τους… προσκαλούμε κάθε μέρα μέσω της οθόνης. Το σπίτι μας μπορεί να πει πολλά πράγματα για τον χαρακτήρα μας – περισσότερα από ό,τι έχουμε διάθεση να τα μοιραστούμε με τον επαγγελματικό μας κύκλο. Ευτυχώς, αρκούν μερικές έξυπνες κινήσεις για να δημιουργήσουμε ένα πλάνο που να θυμίζει πραγματικό γραφείο. Έτσι ενισχύουμε τον αέρα επαγγελματισμού μας, ενώ παράλληλα διατηρούμε την ιδιωτικότητά μας.

Προμηθευτείτε έναν πίνακα από φελλό

Πολλά καταστήματα με είδη γραφείου εξακολουθούν να λειτουργούν, παραδίδοντας κατ’ οίκον τα προϊόντα τους. Ένας πίνακας από φελλό σας επιτρέπει όχι μόνο να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε επαγγελματικό χώρο, αλλά και να οργανώσετε καλύτερα τη δουλειά σας. Φυσικά, έχετε πάντα και τη δυνατότητα να καρφιτσώσετε φωτογραφίες ή καρτ ποστάλ, δίνοντας και έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα.

Φωτιστείτε σωστά

Όσο και αν περιποιηθείτε τον εαυτό σας πριν την κλήση βίντεο, ο λάθος φωτισμός μπορεί να καταστρέψει την εικόνα σας. Αν έχετε τη δυνατότητα, τοποθετήστε το γραφείο σας μπροστά σε ένα παράθυρο. Το φυσικό φως είναι ο καλύτερός μας φίλος. Εναλλακτικά, σκεφτείτε σαν φωτογράφος και τοποθετήστε μια λάμπα στα δεξιά και μία στα αριστερά σας.

Συγυρίστε

Εντάξει, είναι μάλλον προφανές, αλλά ένας τακτοποιημένος χώρος είναι το άλφα και το ωμέγα στην προσπάθειά σας να φαίνεστε επαγγελματίας. Μην περιοριστείτε σε ό,τι είναι ορατό στο πλάνο σας. Έτσι κι αλλιώς, ένα καθαρό σπίτι θα βοηθήσει και τη διάθεσή σας.

Διακοσμήστε

Μην κάνετε υπερβολές. Πρόκειται για μια από εκείνες τις περιστάσεις που το μίνιμαλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο μια γλάστρα με ένα φυτό εσωτερικού χώρου ή κάποιο άλλο όμορφο αντικείμενο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το κάδρο σας.

Εκμεταλλευτείτε τη βιβλιοθήκη σας

Είναι έτσι κι αλλιώς ένα από τα αγαπημένα σημεία στο σπίτι μας. Ταυτόχρονα, δίνει αυτομάτως μια επιπλέον δόση επαγγελματισμού στην εικόνα, ιδιαίτερα αν έχουμε βιβλία που σχετίζονται με τη δουλειά μας. Ακόμη και οι λογοτεχνικοί τίτλοι, όμως, λειτουργούν υπέρ μας, αφού μπορεί να γίνουν η αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συναδέλφους μας.