Μπαμπάς στα 90 του χρόνια θα γίνει το πρώην μεγάλο αφεντικό της Fomrula1, Μπέρνι Έκλεστόουν. O βρετανός μάνατζερ με την πολυτάραχη ζωή – που κινούσε τα νήματα της Formula1 σχεδόν τέσσερις δεκαετίες – αποτελεί πλέον παρελθόν για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όμως, όπως φαίνεται δεν έχει κάτσει τα …αβγά του. Περιμένει παιδί από την 44χρονη σύζυγο του – η τρίτη στην σειρά – την Φαμπιάνα Φλόσι, ενώ, ο ίδιος είναι ήδη προπάππους, μιας και έχει τρεις κόρες από τον προηγούμενο γάμο του, εγγόνια και δισέγγονα!

Η πορεία του Έκλεστοουν ξεκίνησε το 1958, με την εμπλοκή του στα μονοθέσια της Formula1. Αργότερα έγινε ιδιοκτήτης ομάδας ενώ για περισσότερο από 40 χρόνια ήταν στη θέση του προέδρου του οργανισμού που είχε την πλήρη εκμετάλλευση των γκραν πρι. Πριν τρία χρόνια η καριέρα του ηλικιωμένου μάνατζερ έληξε άδοξα , μιας και η Liberty Media μετά την εξαγορά της F1 προέβη στην απόλυση του Έκλεστοουν.

Ο ζάμπλουτος βρετανός γεννήθηκε το 1930 σε μια  κωμόπολη της Βρετανίας. Ήταν από φτωχή οικογένεια και η πρώτη του μπίζνα ήταν να πουλάει κουλούρια στους συμμαθητές του. Η ενασχόληση του με τα γκραν πρι ξεκίνησε τη δεκαετία του 50. Το 1972 αγοράζει την ομάδα Brabham και την μανατζάρει για δεκαπέντε χρόνια. Εκτός από δαιμόνιος επιχειρηματίας ήταν και γυναικοκατακτητής. Έχει παντρευτεί τρεις φορές, μόνο που ο ένας γάμος του κόστισε πολύ ακριβά.  Συγκεκριμένα, το διαζύγιο του με το φωτομοντέλο από την Κροατία Σλάβικα – που είχαν διαφορά 28 χρόνια και απέκτησαν μαζί δύο κόρες–  υπολογίζεται ότι του κόστισε 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια.