Τον «Παρθενώνα των ναυαγίων», αποδίδει φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο παγκόσμιο καταδυτικό κοινό. Το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας, στα ανοιχτά της Αλοννήσου, με τους 4.000 οινοαμφορείς, είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο στο οποίο μπορεί άνθρωπος να καταδυθεί, ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα.

Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνει  την ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση εννέα συνολικά ναυαγίων – Υποβρύχιων Μουσείων στις Σποράδες και τον Δυτικό Παγασητικό. Μια κρίσιμη μάζα ναυαγίων στα πανέμορφα νερά της Θεσσαλίας, που σε συνδυασμό με το Κέντρα Ενημέρωσης που λειτουργούν στη στεριά και προσφέρουν μια εξίσου μοναδική εμπειρία εικονικής κατάδυσης σε όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταδυθούν,  αποτελούν ισχυρό αναπτυξιακό  εργαλείο που φέρνει θέσεις εργασίας και χρήμα στην τοπική οικονομία.

Βραβεία

Το πρωτοποριακό  έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βραβευμένο με 3 διεθνή και εθνικά βραβεία, δημιουργεί μια νέα αναδυόμενη μορφή τουρισμού, δίνει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, χαρίζει προστιθέμενη  αξία στο τουριστικό προϊόν της περιφέρειας και πλούτο σε όλη τη χώρα.

Μια πραγματική καινοτομία στην πράξη. Συνδέουμε τον έξυπνο, διαφορετικό, εναλλακτικό, ποιοτικό τουρισμό με τον πολιτισμό και  αναβαθμίζουμε τη θέση της Θεσσαλίας στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

Ο περιφερειάρχης, Κ. Αγοραστός

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη στήριξη της υπουργού Λίνας Μενδώνη, τους δημάρχους Αλοννήσου και Αλμυρού και τις υπηρεσίες μας, η Θεσσαλία πρωτοπορεί και δημιουργεί εξελίξεις σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο, αφού το  σύνολο της λειτουργίας των Υποβρυχίων Μουσείων και η τεχνογνωσία που θα προκύψει θα αποτελέσουν πρότυπο για την ανάπτυξη αντίστοιχων δραστηριοτήτων στις χώρες που συμμετέχουν στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα bluemed.

Μπορείτε να δείτε εδώ live το ναυάγιο

http://nous.com.gr/