H Ιαπωνία και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησαν επίσημα ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να ανοίξουν την αυλαία τους στις 23 Ιουλίου 2021, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πληροφορίες από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας Kyodo.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες επρόκειτο να διεξαχθούν μεταξύ 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου του 2020.

Ωστόσο, η πανδημία του κοροναϊού ανέτρεψε τα πάντα. Η ΔΟΕ δέχτηκε έντονες πιέσεις από αθλητές και ιατρούς για την αναβολή των Αγώνων.

Οι νέες ημερομηνίες

Από την περασμένη Τρίτη, όταν ΔΟΕ και ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσαν την απόφαση τους να μεταφέρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες για το 2021, ελέω της πανδημίας του κορoναϊού, υπήρξαν πολλές φήμες για την νέα ημερομηνία έναρξης τους.

Κάποια σενάρια τους ήθελαν να γίνονται νωρίς την άνοιξη για να μειωθούν και τα κόστη.

Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε αυτό που ήταν το πιο λογικό και πριν από λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (kyodonews.net) ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα θα γίνει στις 23 Ιουλίου 2021 (ενώ φέτος ήταν στις 24 Ιουλίου 2020) και η αυλαία θα πέσει στις 8 Αυγούστου.

«Η επιλογή αυτή έγινε προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικά προβλήματα με τις περισσότερες διοργανώσεις που βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους την περίοδο της άνοιξης, αλλά και να περιοριστούν οι όποιες διοικητικές προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας η οποία θα επεξεργαστεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να διατηρηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό το ίδιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων, ανακοινώνοντας το νέο λεπτομερές πρόγραμμα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.