Θετικοί στον κοροναϊού έχουν βρεθεί 21 έλληνες φοιτητές που έχουν γυρίσει από την Ισπανία και βρίσκονται απομονωμένοι σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

Οι ίδιοι μιλώντας μέσα από το ξενοδοχείο όπου βρίσκονται σε καραντίνα στο Μεταξουργείο, τονίζουν ότι ακόμη και αυτοί που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να κολλήσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Είμαι μέσα στο δωμάτιο, και δεν θέλω να φέρω κανέναν δικό μου άνθρωπο σε επαφή μαζί μου γιατί παρότι είμαι αρνητική θεωρώ ότι κατά 50% έχω κολλήσει την Κυριακή το βράδυ» αναφέρει στον ΣΚΑΪ μία φοιτήτρια.

«Φαντάζομαι ότι έχω κολλήσει γιατί από την Κυριακή το βράδυ στην πτήση. οι περισσότεροι είχαμε μάσκα, είχαμε κάποια απόσταση αλλά το αεροπλάνο ήταν γεμάτο. Επίσης το γεγονός ότι μας πήγαν σε ένα λεωφορείο και περιμέναμε 2-3 ώρες επίσης αυξάνει πολύ την πιθανότητα» προσθέτει.

 «Φοβάμαι ότι έχω κολλήσει»

Μέσα από την καραντίνα μιλά και η Ράνια που φοβάται ότι έχει κολλήσει λόγω του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών.

«Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Την Δευτέρα κάναμε το τεστ στο οποίο βρέθηκα αρνητική. Ωστόσο, αποφάσισα να παραμείνω σε καραντίνα στο ξενοδοχείο για προληπτικούς λόγους γιατί ήρθα σε επαφή με άτομα που βρέθηκαν θετικά. Ήταν πολύ εύκολο για μας να βγούμε στους διαδρόμους και να μιλάμε μεταξύ μας. Κάτι το οποίο κάναμε. Ήμασταν χθες εδώ και μιλούσαμε 5-6 άτομα μαζί».

«Δεν υπήρχε έλεγχος»

Ο Δημήτρης από την πλευρά του, ο οποίος  αποχώρησε από το ξενοδοχείο και ζει απομονωμένος στο σπίτι του, σημείωσε για το διάστημα όπου παρέμεινε στο ξενοδοχείο.

«Δεν υπήρχε κάποιος έλεγχος, δηλαδή αν ήθελες να πας σε κάποιο δωμάτιο, πήγαινες. Ήταν θέμα καθαρά προσωπικής επιλογής και ευθύνης. Οπότε υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν από δωμάτιο σε δωμάτιο. Άκουγα στους διαδρόμους. Να κυκλοφορούν άνθρωποι, να ανοιγοκλείνουν οι πόρτες . Κυκλοφορούσαν όλοι ελεύθεροι στο ξενοδοχείο. Όποιος ήθελε κατέβαινε στη ρεσεψιόν. Υπήρχε μια συνεχής κίνηση από τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Μιλάμε τώρα για 280 άτομα».