Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, οι 13 οδηγοί μεταφορείς, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ιράκ – Τουρκίας, επιστρέφουν στην Ελλάδα με πτήση τσάρτερ, ναυλωμένη από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παρά την απαγόρευση πτήσεων

Η πτήση πραγματοποιείται παρά την απαγόρευση που υφίσταται στο Ιράκ. Παίρνει έτσι τέλος η επί 25 ημέρες ταλαιπωρία των ελλήνων οδηγών, οι οποίοι επέδειξαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειας αυτής, ιδιαίτερη υπομονή, κουράγιο και κατανόηση.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές στην Τουρκία και το Ιράκ προκειμένου να βρεθεί λύση στη δύσκολη αυτή κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει οι οδηγοί μεταφορείς.

Μεγάλη οικονομική ζημιά

Επίσης, έχουν γίνει ενέργειες για να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή αρωγή ώστε να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη οικονομική ζημιά που υφίστανται, καθόσον υποχρεώθηκαν να αφήσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα τα φορτηγά τους στο Ερμπίλ του Ιράκ.

Πηγή: ΑΠΕ