Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού και η αναβολή των διοργανώσεων, εγχώριων και ευρωπαϊκών, έχουν προκαλέσει οικονομικό «κραχ» στους συλλόγους της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι οικονομικές απώλειες που έχουν οι σύλλογοι είναι πολύ μεγάλες και γι’ αυτό τις τελευταίες ημέρες πολλές ομάδες, κυρίως προερχόμενες από Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία, ζητούν από την UEFA να αναστείλει το Financial Fair Play για ένα έτος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας βλέπουν με θετικό μάτι το αίτημα των συλλόγων και είναι πολύ πιθανό να κάνει αποδεκτό το αίτημά τους. Ολα, ωστόσο, θα αποφασιστούν στην συζήτηση που θα γίνει το επόμενο διάστημα μεταξύ της UEFA, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA) και των εκπροσώπων των Λιγκών.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά την μονοετή αναστολή του FFP, προκειμένου να δώσει μια οικονομική ανάσα στους συλλόγους, που δέχονται ισχυρό οικονομικό πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Γηραιά Ηπειρο.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι αρκετές ομάδες από τις Serie A και Ligue 1 σκέφτονται πολύ σοβαρά την πιθανότητα περικοπών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Πρόσφατα, άλλωστε, είχαμε και το παράδειγμα του προέδρου της Σιόν, όπου αγωνιζόταν ο Παϊτίμ Κασάμι, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού να αποχωρεί από την ελβετική ομάδα, καθώς δεν δέχθηκε να υπογράψει τη μείωση αποδοχών που του ζητούσε η διοίκηση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από