Απύθμενο είναι το θράσος κάποιων ανθρώπων, οι οποίο όχι μόνο ανεύθυνοι είναι αλλά κινδυνεύουν να πάρουν στο λαιμό τους το κοινωνικό σύνολο, αγνοώντας παντελώς τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Ο πρωθυπουργός έδωσε τελεσίγραφο στους Έλληνες μέχρι τη Δευτέρα για να δείξουν πειθαρχία και να συμμορφωθούν με τα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και οι Σωτήρης Τσιόδρας και Νίκος Χαρδαλιάς σε έντονο ύφος ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους. Άπαντες προειδοποιούν ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα υπάρξει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ωστόσο, ούτε αυτό είναι αρκετό για να πείσει κάποιους να υπακούσουν στα μέτρα, τα οποία εφαρμόζονται για το καλό μας, καθώς βλέπουμε τι γίνεται σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και άλλες χώρες…

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που επικρατούν στην Πάτρα.

Τα Πάρκα της πόλης είναι γεμάτα, με τους αστυνομικούς που έχουν βγει στους δρόμους και προτρέπουν τους πολίτες να επιστρέψουν σπίτι να… παίρνουν την απάντηση ότι «απαγορεύονται συναθροίσεις 10 ατόμων, εμείς δεν είμαστε 10 άτομα».

Μάλιστα, κάποιοι θρασύτατοι έφτασαν στο σημείο να κάνουν παράπονα στην κάμερα του MEGA που βρισκόταν εκεί, λέγοντας ότι τους ενοχλούσε.