Η Λίβερπουλ με ανακοίνωση της ενημέρωσε πως αναβλήθηκε το μνημόσυνο, με αφορμή τη συμπλήρωση 31 χρόνων από την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας της 15ης Απριλίου του 1989, συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αναβληθεί το μνημόσυνο, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η Μάργκαρετ Άσπιναλ, πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών των θυμάτων του Χίλσμπορο, είπε: «Σε εναρμόνιση των τελευταίων γεγονότων, η απόφαση για την αναβολή του μνημόσυνου στο Άνφιλντ, είναι συλλογική. Ευχόμαστε να μείνετε όσο το δυνατόν περισσότεροι ασφαλείς, καθώς πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πιο σωστή προσέγγιση. Ελπίζουμε να επανέλθουμε στο άμεσο μέλλον με την ανακοίνωση νέας ημερομηνίας για το μνημόσυνο. Εκ μέρους των οικογενειών, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την κατανόηση. Θα σας ζητήσω παράλληλα να ενώσετε μαζί μας τις προσευχές σας στι 15 Απριλίου για να θυμηθούμε τους 96 ανθρώπους, κρατώντας τους ζωντανούς στις μνήμες μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Η τραγωδία του Χίλσμπορο είναι η μεγαλύτερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας. Συνέβη στις 15 Απριλίου 1989 στο γήπεδο της Σέφιλντ, όταν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα Λίβερπουλ – Νότιγχαμ Φόρεστ για το Κύπελλο Αγγλίας, 96 φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και πάνω από 800 τραυματίστηκαν.