Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ δρ. Αντονι Φάουτσι δήλωσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταγραφεί 2.226 κρούσματα του κοροναϊού, αλλά η επιδημία δεν έχει ακόμη φθάσει στην κορύφωσή της.

Ο διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases δήλωσε επίσης ότι η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Ντόναλντ Τραμπ χθες σημαίνει «επιστράτευση όλων των μηχανισμών» για την επιτάχυνση των ιατρικών τεστ στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρ. Φάουτσι είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες πως όσοι ελπίζουν ότι το εμβόλιο που θα προσφέρει ανοσία έναντι του COVID-19 θα βρίσκεται σύντομα στα ράφια των φαρμακείων, θα πρέπει να περιμένουν 12 με 18 μήνες μέχρι να το βρουν στα φαρμακεία.

Αναμένονται τα αποτελέσματα για τον Τραμπ

Στο… θέμα των ημερών στις ΗΠΑ έσπευσε να απαντήσει το πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.

Φυσικά, αυτό δεν είναι άλλο από εάν έχει κάνει το τεστ για τον κοροναϊό, μετά τα απανωτά δημοσιεύματα περί επαφής του με άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στον θανατηφόρο ιό.

Σύμφωνα με όσα είπε, «έκανα το τεστ το βράδυ της Παρασκευής. Η θερμοκρασία μου ήταν φυσιολογική. Δεν ξέρω πότε θα βγουν τα αποτελέσματα».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ ανέρχεται στους 50.