Η… Αγγλία περιμένει πάλι τον Ολυμπιακό. Και ο Ολυμπιακός περιμένει να κάνει τη… δουλειά, στο Φάληρο και στο Γουλβερχάμπτον. Τον Αύγουστο του 2018 ήταν η σκληροτράχηλη Μπέρνλι. Στους φετινούς ομίλους του Champions League, η Τότεναμ. Μέχρι την περασμένη Πέμπτη η Άρσεναλ στο Europa League. Τώρα, η Γουλβς.

Η ομάδα του Ντανιέλ Ποντένσε, του Νούνο Εσπίριτο Σάντο και μια σπουδαίας φουρνιάς ποδοσφαιριστών, που μόλις την περασμένη Κυριακή ισοπέδωσαν, μέσα στο Λονδίνο, την Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο (2-3) και ας έχαναν έως το 57ο λεπτό από την περσινή φιναλίστ του Champions League.

Οι «Λύκοι» έχουν ηττηθεί το τελευταίο δίμηνο στο πρωτάθλημα μόνο από τη Λίβερπουλ! Βρίσκονται μια ανάσα από την 4άδα της Πρέμιερ Λιγκ. Και το Champions League. Μια ομάδα, ξεκάθαρα, επιπέδου Champions League.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμη ένα βουνό. Μια κακοτράχαλη διαδρομή, που καλείται να τη διαβεί η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Η ίδια ομάδα που ετοιμάζεται για ακόμη δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος. Το 15ο στο Καραϊσκάκη και το 16ο (στις 19 Μαρτίου) στο «Μολινό». Αριθμός ασύλληπτος για τα δεδομένα οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Αριθμός που θα γίνει… ρεκόρ, εάν οι Ερυθρόλευκοι κάνουν τη ζημιά στους «Λύκους».

Η Γουλβς είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας την τελευταία διετία. Δομημένη, φέτος, με στόχο να κατακτήσει το Europa League. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που απλά βλέπει διαφορετικά το κάθε παιχνίδι. Ένα τη φορά. Με πίστη, αποφασιστικότητα, πλάνο. Και όπου πάει. Κι ας είναι ακόμη μία πρόκριση στην Αγγλία. Και ακόμη μία παρακάτω. Αλλά, είπαμε, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς δεν βιάζεται. Διότι είναι γνωστό ότι ο καλύτερος ελεύθερος σκοπευτής δεν είναι αυτός που ξέρει καλό σημάδι. Αλλά αυτός που ξέρει να περιμένει. Και οι Πειραιώτες απέδειξαν και κόντρα στην Αρσεναλ ότι ξέρουν.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ποδοσφαιρικά, η Γουλβς είναι καλύτερη από την Άρσεναλ. Η εικόνα στο γήπεδο, τους δικαιώνει. Αλλά δεν έχει το «βάρος» της Αρσεναλ. Σε όλα τα επίπεδα. Και ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ την απέκλεισε σε όλα! Σε μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις που πέτυχε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως απέκλεισε πέρυσι την Μπέρνλι. Όπως δημιούργησε εφιάλτες σε δύο ματς στην Τότεναμ. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς έχουν αποδείξει ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί. Το ζητούμενο είναι να «αντέξει το σκοινί» των διαδοχικών αναμετρήσεων. Μάχες, με τακτική, με προαπαιτούμενη την υπομονή, με λεπτομέρειες που μπορεί να κρίνουν ποιος θα συνεχίσει το ταξίδι και ποιος όχι.

Οσο για τον Ποντένσε, που επιστρέφει τόσο γρήγορα στο Φάληρο (δίχως πάντως ακόμη να είναι πρωταγωνιστής στη νέα του ομάδα); Δεν θα μάθουμε ποτέ πού θα μπορούσε να φτάσει ο Ολυμπιακός της Ευρώπης με τον Πορτογάλο που άλλαζε τις πιθανότητες με τη μπάλα στα πόδια. Θα μάθουμε τι θα συμβεί με εκείνον στην απέναντι όχθη.

Διότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι ομάδα που δεν δείχνει να έχει ταβάνι. Και κυρίως, δείχνει να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά και πνευματικά, για όλα. Στη δεύτερη χρονιά του Μαρτίνς, η διοίκηση «έντυσε» το ρόστερ με καλύτερους παίκτες, με πιο έτοιμους, πιο διψασμένους. Με τη συνταγή να «βγάζει» έως τώρα τρεις ευρωπαϊκές προκρίσεις, άνετη πρωτιά στη Super League και εμφανίσεις που έβγαλαν τον κόσμο στο δρόμο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει μια ακόμη ευρωπαϊκή νίκη για να «πιάσει» το ρεκόρ του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον ερυθρόλευκο πάγκο. Ο Ντούσκο κατάφερε 14 σε 36 ματς. Ο Πορτογάλος έχει 13 σε 26 αναμετρήσεις. Και πιστεύει ότι θα σπάσει το ρεκόρ. Δεν ασχολείται με αυτό, βέβαια. Ισως δεν το γνωρίζει καν. Αλλά όπως εμφανίστηκε σίγουρος για την πρόκριση, διαβασμένος και αποφασισμένος κόντρα στην Αρσεναλ, το ίδιο σκοπεύει να κάνει και κόντρα στη Γουλβς. Σε μια «πορτογαλική» μονομαχία. Που δεν θέλει επ’ ουδενί να χάσει. Και για… δικούς του λόγους.