Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κράτησε από την αρχή υπεύθυνη στάση στο θέμα του κορωνοϊού και ενημέρωσε ο ίδιος μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι τον «επισκέφθηκε» ο ιός. Μετά την ανακοίνωση του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, άπαντες στο «ερυθρόλευκο» ποδοσφαιρικό τμήμα πήγαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και πέρασαν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως ορίζει το πρωτόκολλο.

Ανάμεσά τους ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος το απόγευμα της Τρίτης μίλησε στους συμπατριώτες του, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πανικός στο εσωτερικό της ομάδας και πως οι εξετάσεις γίνονται και για λόγους ευθύνης προς την κοινωνία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι γιατροί έχουν πάρει τα δείγματα και αναμένεται να γίνει η ανάλυσή τους.

Συγκεκριμένα, ανάφερε: «Προπονούμαστε. Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό της ομάδας ότι ο πρόεδρός μας έχει κάνει δήλωση για το θέμα της υγείας του (σ.σ. έχει προσβληθεί από κορωνοϊό). Είμαστε εδώ και περιμένουμε από τους γιατρούς τα πάρουν τα δείγματα. Μετά θα γίνει η ανάλυση. Και μετά θα πάρουμε τα μέτρα πρόσληψης. Δεν υπάρχει πανικός. Είναι ένα μέτρο που πήραμε όχι επειδή είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά επειδή είναι σημαντικό να το κάνουμε και λόγω ευθύνης προς την κοινωνία. Το κάνουμε με δική μας πρωτοβουλία, όχι γιατί μας ανάγκασαν. Θα μείνουμε εδώ», επεσήμανε ο Πορτογάλος.

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο δεν έχει προκύψει κάποιο σύμπτωμα σε παίκτη ή μέλος του τεχνικού τιμ. Γενικότερα, είναι απλό να το κάνεις, χρειάζεται ένα λεπτό για κάθε παίκτη και μετά τρεις με τέσσερις ώρες για τα αποτελέσματα των αναλύσεων», κατέληξε.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι όλα τα αποτελέσματα από όλους τους δειγματοληπτικούς ελέγχους συγγενών, φίλων και συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν αρνητικά.